Takaisin artikkeleihin

Opiskelijakilpailu: Someron keskustan kehittäminen – ilmoittautuminen auki 29.5. asti

""

Someron kaupungin valtuusto linjasi valtuuston elinvoimaseminaarissa keväällä 2019 yhdeksi keskeiseksi elinvoiman osatekijäksi kaupungin keskustan pitämisen elinvoimaisena. Elinvoimainen keskusta kokoaa ihmisiä yhteen kaupoille, asioimaan palveluissa tai liikkumaan ja harrastamaan Someron loistavissa puitteissa. Osaltaan se myös ylläpitää paikkakunnalle ominaista vahvaa yhteisöllisyyttä.

Opiskelijakilpailun Someron keskustan kehittämiseksi järjestävät yhteistyössä Someron kaupunki ja Tampereen yliopiston arkkitehtuurin yksikkö. Kilpailun tarkoituksena on löytää uusia ja raikkaita ideoita Someron keskustan kaupunkiympäristön ja elinvoiman parantamiseksi. Kilpailun tulosten pohjalta lähdetään suunnittelemaan ja resursoimaan alueen tulevaa kehittämistä, joten kilpailuun osallistuminen tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa merkittävästi Someron kaupungin ytimeen.

Kilpailuun voivat osallistua Tampereen yliopiston, Aalto-yliopiston, Oulun yliopiston ja Turun yliopiston opiskelijat sekä kilpailuaikana (4.2.2020–29.5.2020) kustakin yliopistosta valmistuneet.

Kilpailutehtävä soveltuu erityisesti arkkitehtiopiskelijoille sekä maantieteen ja aluetutkimuksen opiskelijoille. Kilpailutoimikunta kannustaa opiskelijoita laatimaan ehdotuksensa monialaisissa ryhmissä. Se ei kuitenkaan ole edellytys osallistumiselle.

Saadakseen opintopisteet opiskelijan on ilmoittauduttava kilpailuun kilpailuajan loppuun 29.5.2020 klo 23.59 mennessä webropol-kyselyn kautta tästä linkistä.

Kilpailuehdotuksen voi laatia yksilö- tai ryhmätyönä. Hyväksytystä kilpailuehdotuksesta on mahdollista saada 4 (neljä) opintopistettä. Ryhmätyönä laaditun ehdotuksen opintopisteet ja mahdollinen palkinto jaetaan tekijöiden kesken ryhmän ilmoittaman työmääräjakauman suhteessa (min 1. op).

Kilpailumateriaali saatavilla Someron sivuilla tästä linkistä.

Kilpailussa jaetaan palkintoina yhteensä 2 500 € seuraavasti:

1. palkinto 1 000 €
2. palkinto 750 €
3. palkinto 500 €
Lunastus 250 €

Kilpailun tulokset julkistetaan kesäkuussa 2020. Palkintojenjako ja kilpailunäyttely on elo-syyskuussa 2020. Tulosten julkistuksen ja palkintojenjaon sekä kilpailunäyttelyn tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Seminaaripäivä Somerolla 5.3.2020

Kilpailuun osallistuvilla on mahdollisuus tutustua Someroon ja kilpailualueeseen.

Päivän aikana mm.:

  • Kuullaan kaupungin viranhaltijoiden, luottamushenkilöiden ja keskeisten toimijoiden näkemyksiä keskustan kehittämisestä. Heille saa myös halutessaan esittää kysymyksiä,
  • Tehdään pieni kaupunkikierros kilpailualueella.
  • Tilaisuuteen järjestetään kuljetus Tampereelta ja Salosta.
  • Tarkempi ohjelma aikatauluineen julkaistaan lähempänä.

Seminaaripäivään voi ilmoittautua webropol-kyselyn kautta tästä linkistä.

Lisätietoa kilpailusta Someron sivuilta löydät tästä linkistä.