Takaisin artikkeleihin

Osallistu Archinfon kesäkampanjaan – lähetä kuvia uuden ja vanhan arkkitehtuurin onnellisista kohtaamisista

A view of Kaisa library in Kaisaniemi.

The Helsinki University Main Library, Kaisa House (Anttinen Oiva Architects, 2012), is a brilliant example of infill building respecting its surroundings while being proudly new. photo: Mika Huisman

Miten eri-ikäiset rakennukset voivat olla vuorovaikutuksessa? Milloin uusi rakennus sopii ympäristöönsä? Voiko nykyaikainen täydennysrakentaminen kunnioittaa tai jopa ylevöittää historiallista kaupunkikuvaa?

Archinfon kesäkampanja nostaa esiin vanhan ja uuden arkkitehtuurin sopuisaa yhteiseloa. Kutsumme lähettämään valokuvia suomalaisesta arkkitehtuurista, jossa nuorempi rakennus erityisen hyvin ottaa huomioon rakennetun ympäristönsä ja muodostaa yhdessä vanhempien rakennusten kanssa hyväntuulisia arkkitehtonisia kohtaamisia. 

Osallistu kilpailuun postaamalla Instagram-tilillesi kuva kohteesta, jossa eri aikakausien arkkitehtuuri on mielestäsi onnistuneesti sovitettu yhteen. Käytä kuvan yhteydessä hashtagia #ArchitecturalEncounters. Jos kuva ei ole itse ottamasi, muista liittää mukaan valokuvaajan nimi! Kerro myös kuvan kohteen sijainti ja, jos tiedossasi, sen suunnittelija ja rakennusvuosi. 

Kuvia ja kuvailuja voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen editor@archinfo.fi

Jaamme parhaat esimerkit Archinfon Instagram-tilillä @archinfo_finland. Kampanjassa kerättyä tietoa käytetään myös Finnish Architecture Navigator -verkkopalveluun luotavan valikoiman kokoamisessa osoitteessa navi.finnisharchitecture.fi.

Kampanja on avoinna 20.8. saakka. Kuvien joukosta valitaan voittaja, joka palkitaan Rakennetun Suomen tarina -kirjan suomen-, englannin- tai ruotsinkielisellä painoksella (toim. Harri Hautajärvi, Rakennustieto). Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Tutustu Archinfon Instagram-tiliin archinfo_finland tästä linkistä.

Kampanjan kuvituskuva.