Takaisin artikkeleihin

Pariisin taiteilijakaupungin säätiön ateljeeasuntojen haku käynnissä 31.3. saakka

""

Pariisin taiteilijakaupungin säätiö julistaa kuva-, sävel- ja tanssitaiteilijoiden, muotoilijoiden sekä arkkitehtien haettavaksi yhdeksän ateljeeasuntoa Pariisin taiteilijakeskuksessa, Cité Internationale des Arts’issa. Haku koskee kautta syyskuu 2021 – elokuu 2022. Valinnassa painotetaan työsuunnitelman laatua ja taiteilijan omaa motivaatiota.

Lyhin yhtäjaksoinen työskentely Citéssä on kaksi kuukautta ja pisin vuosi. Vain erityisestä syystä voi hakea kuukauden oleskelua. Hakijoita kehotetaan huomioimaan suunnitelmassaan, että vierailun alkuun ja loppuun sisältyy aina siivouspäiviä, jolloin ateljeet eivät ole käytettävissä. Ateljeet on tarkoitettu työskentelyyn, ja siellä voi yöpyä enintään kaksi aikuista henkilöä ja yksi alle 7-vuotias lapsi. Cité ei salli lemmikkieläimiä ateljeissa.

Ateljeet ovat 35/40 m² tai 25/27 m² studioita. Vuonna 2021 ateljeen vuokra yhdeltä henkilöltä on 489–661 euroa kuukaudessa. Vuokra määräytyy työskentelyjakson pituuden ja ateljeen koon mukaan. Stipendiaatti vastaa itse vuokranmaksusta Citélle koko siltä ajalta, joksi ateljee on myönnetty hänen käyttöönsä. Vuokrataso tarkistetaan aina tammikuussa. Ensimmäisen kuukauden vuokra on maksettava 2 kk etukäteen.

Pariisin taiteilijakaupungin säätiö on vuodesta 2019 alkaen tiivistänyt yhteistyötä Institut finlandais’n kanssa Pariisissa. Instituutti pyrkii tarjoamaan säätiön taiteilijoille erilaisia mahdollisuuksia verkostoitua paikallisten taide- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa. Lisätietoa yhteistyöstä hakulomakkeessa.

Sähköinen hakulomake on lähetettävä 31.3.2021 klo 16.00 mennessä.

Lisätietoa on saatavilla säätiön verkkosivuilla tästä linkistä.

Jaa tämä artikkeli