Takaisin artikkeleihin

Poikkeusaikana tarvitsemme ymmärrystä, kärsivällisyyttä ja toisten huomioon ottamista

Ilmakuva suoraan alaspäin kohti Viiskulman risteystä Helsingissä

kuva: Tommi Selander / Unsplash

Me Archinfossa osallistumme yhteiseen ponnistukseen koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi, riskiryhmiin kuuluvien kanssaihmistemme suojelemiseksi ja maamme terveydenhuollon pitämiseksi toimintakykyisenä. Noudatamme toimintatavoissamme valtioneuvoston ja THL:n ohjeita.

Kaikkia asiantuntijatehtävissä toimivia on kehotettu mahdollisuuksien mukaan työskentelemään etäyhteyksien varassa. Archinfon henkilöstökin on siirtynyt työskentelemään kotitoimistoilta käsin. Poikkeuksellinen tilanne edellyttää kaikilta uusien työskentely- ja yhteydenpitotapojen nopeaa kehittämistä ja omaksumista.

Archinfossa käymme päivittäin koko toimiston välisiä videokeskusteluja ja pidämme yhteisiä kahvitaukoja. Jos olette omassa työyhteisössänne kehittäneet hyviä toimintatapoja, jotka voisivat olla avuksi muillekin, rohkaisemme kertomaan niistä ja jakamaan tietoa, esimerkiksi lähettämällä meille sähköpostia. Meidät tavoittaa normaaliin tapaan sähköpostitse ja puhelimitse. Yhteystietomme löytyvät täältä.

Kokoamme arkkitehtitoimistoille hyödyllisiä ohjeita ja neuvoja yhdessä Arkkitehtitoimistojen liitto ATL:n kanssa. Jatkuvasti päivitettävät tiedot on koottu ATL:n sivuille tänne. Archinfon sivuilta löytyy yleisiä ohjeita koronavirusepidemian aikaiseen toimintaan, katso täältä.

Archinfo viestii arkkitehtuurista kuten ennenkin

Hiljentyminen etätöiden pariin avaa mahdollisuuden laajempien kehityshankkeiden suunnitteluun, mutta myös verkkosivujen päivitys ja sosiaalisessa mediassa julkaiseminen jatkuvat Archinfossa tavalliseen tapaan. Voit seurata viestintäämme täällä verkkosivuilla sekä Facebookissa (Archinfo Finland) ja Twitterissä (@ArchinfoFinland). Uutiskirjeen lähetämme jatkossakin noin kuukauden välein.

Matkustusrajoitusten aikana suomalaiseen arkkitehtuuriin voi tehdä virtuaalimatkoja Finnish Architecture Navigatorissa. Tuotamme verkkopalveluun jatkuvasti uutta sisältöä – käy tutustumassa uusimpiin kohteisiin osoitteessa navi.finnisharchitecture.fi. Nostamme verkkopalvelussa julkaistuja ajankohtaisia arkkitehteja ja heidän töitään esiin myös Instagram-tilillämme (@archinfo_finland).

Yhteishankkeena ylläpitämämme arkkitehdiksi.fi-sivusto palvelee arkkitehtuuria opiskelemaan pyrkiviä tai sitä harkitsevia. Yhteishaku on parhaillaan käynnissä: ennakkotehtävät julkaistiin 10.2., hakupalvelu aukeaa 18.3., ja ennakkotehtävien ja hakulomakkeen viimeinen palautuspäivä on 1.4.2020. Valintakokeet ovat kesäkuun alussa, mihin mennessä tilanne on toivottavasti jo normalisoitunut.

Poikkeustilanne voi myös synnyttää kestäviä ratkaisuja

Kokoukset järjestämme toistaiseksi etäyhteyksin ja kiireettömät tapaamiset siirrämme tuonnemmaksi. Kun organisaatioissa ympäri maailman opitaan nyt koronaepidemian vuoksi käyttämään sujuvasti etäyhteyksiä, niitä tullaan tulevaisuudessakin helpommin hyödyntämään ja näin vähentämään turhaa matkustamista. Henkilökohtaisten kontaktien ja kasvotusten tapaamisten tärkeyttä ei kuitenkaan unohdeta, ja niitä päästään tekemään taas, kun epidemia on talttunut. 

Kaikki Archinfon omat tai kumppanien kanssa yhdessä suunnitellut yleisötilaisuudet perutaan tältä keväältä. Tapahtumien siirretyistä päivämääristä tiedotamme Archinfon sivuilla täällä. SAFA:n ja ATL:n kanssa yhteisen toimistomme ovet avataan kuukausittaisille 3A Talks -keskusteluille taas epidemian rauhoituttua. Seuraa tiedotusta myös Facebookissa.

Arkkitehtien ammattikunnan kevään päätapahtuma Arkkitehtipäivät on peruttu. Arkkitehtuurimuseo ja Alvar Aalto -säätiön museokohteet pysyvät suljettuina 13.4. saakka. Open House Helsinki -tapahtuma siirtyy toukokuulta syksylle. Venetsian arkkitehtuuribiennaalin avajaiset on siirretty elokuun loppuun – preview-päivät pidetään 27.–28.8. ja yleisölle biennaali on avoinna 29.8.–29.11.2020 (lisätietoa täällä).

Archinfon toiminta jatkuu toistaiseksi 9.3.2020 vt. toiminnanjohtajaksi nimitetyn viestintäpäällikkö
Miina Jutilan johdolla. Koronavirusepidemian vuoksi annetun viranomaisohjeistuksen perusteella Arkkitehtuurikeskus ry:n hallitus keskeyttää loppuvaiheessa olevan uuden toiminnanjohtajan valintamenettelyn. Kun tilanne taas normalisoituu, valintaprosessi viedään ripeästi loppuun.

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa kanssaeläjien huomioon ottaminen ja ymmärrys yhteisestä edusta ovat erityisen tärkeitä. Toivotamme kaikille kärsivällisyyttä, voimia ja hyvää terveyttä.

Jaa tämä artikkeli