Takaisin artikkeleihin

Suomalainen muotoilu saa oman tiedotuskeskuksensa

Finnish_Design_Info_logo_kansikuva

kuva: Finnish Design Info

Finnish Design Info on edennyt hankevaiheeseen. Perustamisvaiheessa uusi tiedotuskeskus toimii Designmuseon yhteydessä, ja tavoitteena on käynnistää itsenäinen toiminta vuonna 2022.

Finnish Design Info -hanke on perustettu suomalaisen muotoiluosaamisen näkyvyyden ja vaikuttavuuden vahvistamiseksi niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Vuoden 2021 aikana Finnish Design Infon tehtäviä täsmennetään ja sen toiminta pyritään vakinaistamaan.

Suomalaisella muotoilulla on pitkä ja arvostettu historia, ja suomalaisella muotoilualan osaamisella on kotimaassa ja kansainvälisesti paljon annettavaa. Laadukas design on työkalu, jolla voidaan edistää niin sujuvaa arkea, kestävää kehitystä kuin sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Suomalaisen muotoilun ainutlaatuisuutta todella kannattaa korostaa.

”Oli kyse sitten vähähiilisyydestä tai yhdenvertaisuudesta, aikamme suurimmat haasteet ovat kuin syöttö suomalaisen muotoilun lapaan. Muotoilukentältä löytyy luovuutta, monipuolisuutta ja rohkeaa ongelmanratkaisukykyä. Onkin etuoikeus päästä rakentamaan täysin uutta organisaatiota kertomaan muotoilun mahdollisuuksista ja vahvistamaan yhtä maamme hienointa bränditarinaa eli Finnish Designia. Toivottavasti mahdollisimman moni inspiroituu lähtemään mukaan yhteistyöhön”, kommentoi Finnish Design Info -hankkeen projektipäällikkö Katja Lindroos.

Hankkeen käynnistivät vuonna 2020 kuusi Suomen muotoilualan keskeistä toimijaa: Aalto-yliopisto, Design Forum Finland, Designmuseo, Grafia, Helsinki Design Week (Luovi Productions Oy) sekä Ornamo. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö, ja hanke toimii tällä hetkellä hallinnollisesti Designmuseon alaisuudessa museon toiminnasta erillisellä projektirahoituksella. 

Tavoite on, että vuoden 2022 alussa Finnish Design Info on valmis aloittamaan toimintansa itsenäisenä organisaationa. Pohjaksi uuden tiedotuskeskuksen rakentumiselle on valittu teemat kestävä siirtymä, yhdenvertaisuus ja moninaisuus sekä elpyminen ja uudistuminen.

Archinfo toivottaa Finnish Design Infon lämpimästi tervetulleeksi osaksi taide- ja kulttuurialojen tiedotuskeskusten kokonaisuutta. Jäämme innolla odottamaan tulevaa yhteistyötä.

Lue lisää Finnish Design Info -hankkeesta tästä linkistä.