Takaisin artikkeleihin

Suomalaiset linnunpöntöt tuovat luonnon kaupunkiin arkkitehtuuri- ja muotoilufestivaali Concéntricossa

Kaupunkimaisema, jossa puussa pyöreä linnunpönttö.

Instituto Iberoamericano de Finlandia

Suomi osallistuu jälleen Logroñon arkkitehtuuri- ja muotoilufestivaali Concéntricoon.

Kansainvälinen arkkitehtuuri- ja muotoilufestivaali Concéntrico tuo Logroñon kaupunkiin Espanjaan liudan installaatioita, näyttelyitä, aktiviteetteja ja esityksiä. Festivaali kutsuu kävijät tarkastelemaan kaupunkitilaa uusin silmin ja luomaan vuoropuhelua arkkitehtien ja muotoilijoiden interventioiden kautta. 

Tänä vuonna mukana on Suomen Madridin-instituutin tuomana arkkitehtien Saija Hollménin, Jenni Reuterin ja Helena Sandmanin projekti Bird Houses, joka korostaa luonnon läsnäoloa kaupungin keskustassa. 

Festivaali järjestetään 27. 4.–2.5., mutta kolmikon suunnittelemat design-linnunpöntöt jäävät Logroñon keskustan Glorieta del Doctor Zubia -puistoon aina elokuun loppuun saakka lintujen pesimistä helpottamaan. Arkkitehtien toivomus on, että ne voisivat jäädä paikalleen pitemmäksikin aikaa.

Linnunpöntöt on rakennettu kierrätetystä vanerista ja niiden kuviointi on saanut inspiraationsa puiston puita ympäröivästä kivilaatoituksesta. Paikallisen lintutieteilijöiden yhdistyksen avulla on tunnistettu viisi eri lintu- ja lepakkolajia, jotka voivat pesiä pöntöissä.

Hollmén, Reuter ja Sandman aloittivat yhteistyönsä vuonna 1995 Women’s Centre -hankkeen parissa Senegalissa ja ovat siitä lähtien toteuttaneet projekteja sekä Afrikassa että Euroopassa.

Archinfo ehdottaa vuosittain Madridin suurlähetystölle suomalaisarkkitehtejä, joista festivaalin kuraattori valitsee osallistujan. Hanketta ovat apurahoin tukeneet Svenska Kulturfonden, Suomen Kulttuurirahasto ja SAFA:n kannustusrahasto.