Takaisin artikkeleihin

SuomiAreenalla kuullaan, miten arkkitehtuuri voi tukea ja laajentaa oppimista

SuomiAreena_uusi yritys2

Arkkitehtuuri on esillä yhteiskunnallisen vaikuttamisen heinäkuisessa polttopisteessä, Porin SuomiAreenalla.

Koko tapahtumaviikon teemana on tänä vuonna oppiminen ja innovaatiot, ja Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL täyttävät torstaina 18.7. Puuvillan kauppakeskuksen lavan esimerkeillä siitä, millä tavoin arkkitehtuuri voi laajentaa oppimista.

3A SuomiAreenalla: Buustaa oppimista arkkitehtuurilla!
Puuvillan kauppakeskuksen lava, Pori
Torstai 18.7.2019 klo 10–11

Case-esittelyissä tutustutaan kolmeen erilaiseen näkökulmaan.

Jätkäsaaren peruskoulun suunnittelu tehtiin tiiviissä yhteistyössä uuden opetussuunnitelman laatimiseen osallistuneiden pedagogien ja Helsingin kaupungin kanssa. Elokuussa käyttöön otettavan koulun tilaratkaisut tukevat ilmiöpohjaista oppimista ja muita uuden OPS:in tavoitteita, joiden muuntamisesta oppimisympäristöksi kertoo arkkitehti Arto Ollila AOR Arkkitehdeilta.

Uusikaupunki rakentaa vuosina 2020–2023 uuden sivistys- ja hyvinvointikeskuksen. Monitoimijataloon tulee opetustiloja varhaiskasvatuksesta lukioon sekä erilaisia harrastustiloja. Hankkeen keskeinen tavoite on luoda mahdollisuus kohtaamisille sekä muiden kaupunkilaisten että oman kasvun ja tarpeiden kanssa. Projektipäällikkö, arkkitehti Marko Kivistö kertoo siitä, miten tavoitteeseen pääsy edellyttää käyttäjien huomioimista yksilöinä ja yksilöllisten tarpeiden huomioiminen edellyttää uudenlaisia tapoja kuunnella.

Metropolian uuden Myllypuron kampuksen kokonaan valmistuttua se tuo tähän Helsingin itäiseen lähiöön noin 6 000 opiskelijaa ja 500 työpaikkaa. Kampuksen arkkitehtuuri (Arkkitehdit Lahdelma & Mahlamäki) edistää Metropolian arvoja: avoimuus, asiantuntijuus, korkea laatu ja yhteisöllisyys. Jo nyt uusi kampus on tuonut koko kaupunginosaan uutta svengiä. Rehtori Riitta Konkola kertoo, miten Metropolian Myllypuron kampuksella on kampustakin suurempi tehtävä.

Puheenvuoroja kommentoi Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen. Keskustelun juontaa MTV Uutisten toimittaja Nina Rahkola.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kasvokuvat puhujista.
Arto Ollila, Marko Kivistö, Riitta Konkola, Rosa Meriläinen ja Nina Rahkola.

SuomiAreenalla on muutakin arkkitehtuuriin ja rakentamiseen liittyvää ohjelmaa, muun muassa julkisten hankintojen asiantuntijaorganisaatio Mercell Suomi Oy:n järjestämä ”Ilmastotekoja Nyt! – Miksei julkinen rakentaminen ole vastuullista?” (ma 15.7. klo 13–14, Bepop), Fira Groupin ”Suomen kallein koti” (ma 15.7. klo 16–17, Bepop) ja Ympäristöministeriön ”Ilmastoviisasta rakentamista – Miksi kaupungit pitäisi rakentaa puusta?” (pe 19.7. klo 13–14, Bepop).

Torstaina 18.7. polkaistaan käyntiin myös PoriJazz, katso ohjelma PoriJazzin sivuilla tästä.

Heinäkuuta odotellessa uuteen kouluarkkitehtuuriin voi tutustua Archinfon ylläpitämässä Finnish Architecture Navigatorissa. Valikoimaa 2010-luvun kiinnostavimmista kouluista täydennetään kesän aikana. SuomiAreena-viikosta lähtien palvelusta löytyy myös valikoima Porin arkkitehtuurihelmiä.
Tutustu valikoimaan tästä linkistä.