Takaisin artikkeleihin

Suosittu kaupunkitapahtuma Open House Helsinki juhlii 10-vuotista taivaltaan ja siirtyy toukokuuhun

28022017_OHH_1

Helsingin salattuja paikkoja yleisölle avaava Open House Helsinki tapahtuma siirtyy syksystä toukokuun loppuun. Kymmenessä vuodessa tapahtuma on kasvanut muutaman arkkitehtuurikohteen avaamisesta isoksi kaupunkitapahtumaksi, jossa kaupunkilaiset ovat saaneet tutustua vuosien mittaan muun muassa Rautatieaseman kellotorniin, Irakin suurähetystöön, kaupungin viemäritunneleihin, Marmoripalatsiin sekä lukuisiin uusiin arkkitehtuurikohteisiin.“Open House Helsinki tarjoaa uuden näkökulman omaan lähiympäristöön tai voi avata matkailijalle kaupunkia elämyksellisellä tavalla”, toteaa Open House Helsinki ry:n tuottaja Sari Lehtonen. “Vuosien aikana tapahtuma on vakiintunut ja kävijäkunta laajentunut. Nyt on Open House Helsingin aika syventää tapahtumaa laajentamalla sisältöjä rakennetusta ympäristöstä ja arkkitehtuurista.” 10-vuotisjuhlavuoden tapahtumapäivät ovat 19.-21.5.2017.
Saunat ja huvilat
Toukokuussa juhlittava kymmenvuotisjuhlavuosi keskittyy avaamaan suomalaisia klassikoita Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Tapahtumassa voi tutustua Helsingin alueen erilaisiin saunoihin, mm. Lonnan uuteen arkkitehtitoimisto OOPEEAAn suunnittelemaan saunaan. Lisäksi Open House Helsinki avaa yhdessä kaupunkisuunnitteluviraston kanssa Vartiosaaren vanhoja huviloita. Vartiosaari on yksi Helsingin parhaiten säilyneitä huvilayhdyskuntia, saaren ensimmäiset kesähuvilat rakennettiin 1800-luvun lopulla, kun asukkaat suuntasivat Helsingin saaristoon kesänviettoon kaupungin nopean kasvun takia myötä.
Kohti kansainvälistä arkkitehtuurifoorumia
Samalla Open House Helsinki aloittaa yhteistyön Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen kanssa. Tavoitteena on laajentaa tapahtuman sisältöjä tulevaisuudessa isommaksi kansainväliseksi arkkitehtuuritapahtumaksi luentoineen ja näyttelyineen. “Open House Helsinki on osoittanut, että rakennettu ympäristö ja arkkitehtuuri kiinnostavat kaupunkilaisia vauvasta vaariin. Haluamme yhdessä kumppaniemme kanssa kehittää Helsinkiä arkkitehtuurin kohtaamispaikkana myös kansainvälisille toimijoille ja yleisöille”, Lehtonen toteaa.
19.–21.5.2017 Open House Helsinki
www.openhousehelsinki.fi[divider]Open House Helsinki avaa yhden viikonlopun aikana yleisölle sellaisia kohteita, joihin ei normaalisti pääse. Kierroksille on vapaa pääsy ja niitä vetävät suunnittelijat ja muut asiantuntija. Ohjelma julkaistaan huhtikuun lopussa. Open House Helsinki järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston, Arkkitehtuurimuseon, Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen, Aalto-yliopiston, Alvar Aalto -säätiön ja Suomen Arkkitehtiliiton SAFAn kanssa.