Takaisin artikkeleihin

Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon ohjelmahaku on avoinna 10.7. saakka

TAD-logo

Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko järjestetään tänä vuonna 23.–30. elokuuta. Tapahtumaa
varten on edellisten vuosien tapaa avattu avoin ohjelmahaku, joka on avoinna 10.7. saakka osoitteessa www.tadweek.com/ohjelmahaku. Viikon tapahtumat ovat pääosin avoimia ja maksuttomia.

Vuonna 2019 TAD-viikon teemana on 'kontrasti', joka virittää pohtimaan arkkitehtuurin ja muotoilun ulottuvuuksia kontekstin, käyttäjäkokemuksen ja ammatillisen identiteetin näkökulmasta. Harmonisuus tai tietoinen voimakkaiden kontrastien käyttö voi olla tarkoituksenmukainen tehokeino tai osa henkilökohtaista ilmaisua. Voiko äärimmäisestä ilmaisusta olla haittaa muotoilussa tai kaupunkiympäristössä? Kenellä kaupunkiympäristössä on oikeus määritellä sopiva ilmaisu? Kaupunkipolitiikassa puolestaan näkökulmien kärjistäminen vastakkainasettelun avulla voi olla keino herättää keskustelua tai hankkia näkyvyyttä argumenteille. Teema kannustaa pohtimaan erilaisten ilmaisutapojen käyttöä julkisessa keskustelussa.

TAD-viikolle haetaan monipuolisesti kaupunkikulttuuri- ja muotoiluohjelmaa liittyen esimerkiksi tuote- tai palvelumuotoiluun, arkkitehtuuriin, muotiin, graafiseen suunnitteluun tai valokuvaukseen. Tapahtuma voi olla esimerkiksi näyttely, muotinäytös, avoimien ovien päivä, malliston lanseeraus tai projektin esittely. Mukaan valitut tapahtumat ovat osa Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon virallista ohjelmaa ja saavat näkyvyyttä tapahtumaviikon markkinoinnissa.

Viikon päätapahtuma on kansainvälinen Architecture and Cities in Transition -seminaari, joka tuo Tampereelle arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnitteluun huippunimiä ja edelläkävijöitä.

Lisätietoja
Lotta Wilén
tapahtumakoordinaattori
lotta.wilen@tadweek.com
050 357 5794