Takaisin artikkeleihin

Tiede-iltapäivä: Elinympäristöjä kaikille – sosiaalisesti kestävät suunnitteluratkaisut 3.2. klo 16

Logoteksti rgb 3x2 scaled

Tiede-iltapäivä: Elinympäristöjä kaikille – Sosiaalisesti kestävät suunnitteluratkaisut
3.2. klo 16.00–17.30
Verkossa

Osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille. Linkki ilmoittautumiseen (aukeaa uuteen välilehteen)

Nomajin vuoden ensimmäinen tiedeiltapäivä jatkaa vastuullisuuden aihepiirin parissa. 

Tervetuloa seuraamaan paneelikeskustelua, jonka aiheena ovat sosiaalisesti kestävät ulkotilat. Miten terveyttä, hyvinvointia ja luonnon monimuotoisuutta tukevat ratkaisut sekä kaupunkilaisten tarpeet ja toiveet saadaan kohtaamaan? Vastaako kestävien ratkaisujen estetiikka totuttuja kauneusihanteita? Entä miten tärkeä osa suunnittelijan työtä on perustella vastuulliset ratkaisut ja sitä kautta saada niille yleinen hyväksyntä?

Paneelin keskustelijat ovat VTT sosiologi Lotta Junnilainen, arkkitehtuurin maisteriopiskelija Emma Savela You Tell Me -kollektiivista sekä maisema-arkkitehti, tohtoriopiskelija Mari Ariluoma Nomajilta.

Lotta Junnilainen on urbaaniin elämään ja kaupunkiin erikoistunut sosiologi, joka on erityisen kiinnostunut yhteisöllisyyteen ja eriarvoisuuteen liittyvistä kysymyksistä ja siitä, miten ympäristö ja konteksti, jossa ihmiset toimivat, vaikuttaa heidän elämäänsä ja ajatusmalleihinsa.

You Tell Me -kollektiivi on arkkitehtuurin alojen opiskelijoiden ja nuorten arkkitehtien muodostama kollektiivi, jonka tavoitteena on edistää ajattelutavan muutosta rakentamisen alalla. Kollektiivin toiminta perustuu vertaisoppimiseen, keskusteluun ja tiedon jakamiseen. Kollektiivin jäsen Emma Savela on arkkitehtuurin maisteriopiskelija Aalto-yliopistossa. Hän tekee parhaillaan diplomityötään teemana monikulttuurisuus, inklusiivisuus ja sosiaalinen kestävyys tulevaisuuden kaupungissa. 

  • järjestäjä: Nomaji maisema-arkkitehdit
  • tapahtumatyyppi: keskustelu
  • maksullisuus: ilmainen, ennakkoilmoittautuminen

#arkmuoto #kestokulttuuri