Takaisin artikkeleihin

Uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo etsii projektisuunnittelijaa – hae 1.6. mennessä

Arkkitehtuuri + designmuseo

kuva: Tulevaisuuden tekemisen museo -selvitys

Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon perustamisessa on keväällä 2021 käynnistynyt hankevaihe, jonka tavoitteena on toteutuspäätös uudesta museosta. Toteutuessaan uusi museo yhdistäisi nykyiset Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon ja olisi merkittävä avaus ja alusta suomalaisille suunnittelun aloille. Museo olisi uusi vetovoimatekijä Suomelle ja Helsingille, laajoja yleisöryhmiä elämyksellisesti myös museon seinien ulkopuolella palveleva osaamisen ja oppimisen keskus, sekä aktiivinen kansainvälisen vuoropuhelun kiinnekohta.

Projektisuunnittelija vastaa yhdessä sovituista museohankkeeseen liittyvistä suunnittelun, raportoinnin ja dokumentoinnin tehtävistä, sekä hankkeeseen kuuluvista osaprojekteista. Suuri osa työnkuvaa on viestintää ja vuorovaikutusta verkostomaisen hankeorganisaation sekä laajojen kansainvälisten sidosryhmien kanssa.

Projektisuunnittelija työskentelee uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon perustamista valmistelevan hankeorganisaation johtajan työparina. Hankejohtaja toimii projektisuunnittelijan esihenkilönä. Työsopimus tehdään alkuun Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle. Tehtävä siirtyy perustettavaan säätiöön tämänhetkisen aikataulun mukaan vuoden 2021 loppuun mennessä. Tehtävä on kokonaisuudessaan kaksivuotinen.

Tehtävässä vaaditaan systemaattista, järjestelmällistä ja ennakoivaa työskentelytapaa, kykyä hahmottaa laajoja kokonaisuuksia, hyviä vuorovaikutus-, viestintä- ja presentaatiotaitoja sekä työkokemusta joltakin hankkeeseen liittyvältä alalta: kaupunkisuunnittelu, muotoilu, arkkitehtuuri, visuaalinen kulttuuri tai museoala.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva alempi korkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkinto. Soveltuva korkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkinto voi olla esimerkiksi viestinnän, taidehallinnon tai kulttuurituotannon aloilta. Tehtävässä menestyminen edellyttää 3-5 vuoden työkokemusta joltakin uuden arkkitehtuuri- ja designmuseohankkeen kannalta soveltuvalta alalta.

Projektisuunnittelijalta edellytetään vahvaa suomen ja englannin kielen taitoa. Hankkeen kansainvälisen kontekstin vuoksi kansainvälinen kokemus ja muu kielitaito luetaan eduksi museohankkeen pohjoismaisen ulottuvuuden takia, erityisesti ruotsin kielen taidosta on etua tehtävässä.

Lisätietoa saa Helsingin kaupungin verkkosivuilta tästä linkistä.

Jaa tämä artikkeli