Takaisin artikkeleihin

Uusi taiteilijaresidenssi avautuu Helsingin Katajanokalle

""

Greta ja William Lehtisen säätiön uusi taiteilijaresidenssi tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden asua historiallisessa Helsingissä ja aistia sen uniikkia tunnelmaa.

Taiteilijaresidenssi tarjoaa majoitusta muotoilijoille, kuvataiteilijoille, arkkitehdeille sekä säveltaiteilijoille. Residenssiin voivat hakea sekä suomalaiset että ulkomaalaiset taiteilijat, ja siellä voi asua kerrallaan kolme asukasta.

Residenssihuoneisto sijaitsee Katajanokalla 1906 valmistuneessa Luotsikatu 4:n jugendtalossa, jossa on asunut ja työskennellyt useita taiteilijakuuluisuuksia. Luotsikatu sijaitsee julkisen liikenteen yhteyksien äärellä, ja asunnosta on vain muutaman minuutin kävelymatka kaupungin Kauppatorille ja ydinkeskustaan. Residenssijaksojen pituus on 3–9 kuukautta. Pitkäaikaiset vierailut mahdollistavat syvällisen kulttuurivaihdon ja keskittymisen omaan taiteilijuuteen luovassa ympäristössä.

Hakemuksia ajalle 1.7.–31.12.2020 ajoittuvasta asumisesta otetaan vastaan 20.3.–20.6.2020. Tänä aikana on mahdollista hakea residenssijaksoa myös vuodelle 2021. Syksyllä 2020 (myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana) avautuu vielä toinen haku vuoden 2021 residenssimajoituksista.

Vuoden 2022 residenssijaksoille haetaan 15.1.–30.3.2021. Valinnat tehdään toukokuussa 2021.

Hakemuslomake ja lisätietoja Greta ja William Lehtisen säätiön sivuilla täältä.

Jaa tämä artikkeli