Takaisin artikkeleihin

Venetsian arkkitehtuuribiennaalin 2020 teema on julkaistu

Kaksi miestä hymyilee. Toisen käsi on toisen olalla.

Seitsemännentoista arkkitehtuuribiennaalin kuraattori Hashim Sarkis ja La Biennale di Venezia -organisaation johtaja Paolo Baratta. kuva: labiennale.org

Toukokuussa 2020 avautuvan arkkitehtuuribiennaalin kuraattori Hashim Sarkis valitsi näyttelyn kattoteemaksi "How will we live together?".

Heinäkuun 16. päivänä Venetsian biennaalin presidentti Paolo Baratta ja 17. kansainvälisen arkkitehtuurinäyttelyn kuraattori Hashim Sarkis julkistivat tulevan näyttelyn teeman. Sarkis kutsuu arkkitehteja kuvittelemaan tiloja, joissa voimme mukavasti elää yhdessä. Hän tarkentaa, että kasvavasta yksilöllisyyden tavoittelusta huolimatta ihmiset kaipaavat yhteyttä toisiin ihmisiin ja muihin lajeihin. Uudenlaiset kotitaloudet tarvitsevat uudenlaisia asumisvaihtoehtoja ja uudenlaiset yhteisöt kaipaavat tilallista identiteettiä. Lue koko kuvailu englanniksi La Biennalen nettisivuilla tästä.

Vuoden 2020 arkkitehtuuribiennaali aukeaa 23. toukokuuta, kutsuvieraille ja medialle jo 21.5. Biennaali kestää puoli vuotta, 29. marraskuuta saakka. Päänäyttely on Venetsian Arsenalessa ja Giardinin biennaalipuistossa, jossa sijaitsevat myös kansallispaviljongit. Satelliittinäyttelyitä on myös ympäri Venetsiaa.

Avoin haku Suomen paviljongin näyttelyehdotuksille on käynnissä 8. elokuuta saakka. Lue lisää Archinfon sivustolla tästä.