Takaisin artikkeleihin

Wiki Loves Monuments -valokuvakisa järjestetään 1.–30.9. teemalla kaupunkiympäristön ja -maisemien muutos

Näkymä järvelle, jossa on pieni saari, joka on täynnä puita. Horisontissa näkyy vasta ranta, jota reunustava metsä nousee harjuksi. Iltahämärä luo kuvaan kauniin sinisen hetken.

Vuoden 2019 Wiki Loves Monuments -kilpailun voitti Erik Lehto kuvallaan Haltioletto. kuva: CC BY-SA 4.0

Maailman suurin valokuvauskilpailu Wiki Loves Monuments järjestetään jälleen syyskuussa. Tänä vuonna kuvataan kaupunkiympäristöjen ja -maisemien muutosta. Kilpailu järjestetään Suomessa ja eri puolilla maailmaa 1.–30.9.2020.

Wiki Loves Monuments -kilpailuun voi osallistua kaupunkiympäristöjen tai -maisemien muutosta kuvaavilla valokuvilla, joissa näkyy Museoviraston rekisteröimä tai kaavalla suojeltu kulttuuriperintökohde. Tällaisia kohteita ovat rakennetut kulttuuriympäristöt, rakennusperintö sekä uutena kuntien kaavalla suojelemat rakennukset.

Lisäksi kilpailuun voi osallistua kuvaamalla historialliselle kuvalle parin, joka kertoo miltä kuvauspaikka näyttää nykyään. Osallistua voi myös droonikuvilla tai aikaisemmin kuvatuilla omien arkistojen aarteilla.

Kuvaa yksin tai perheenjäsenen kanssa lähiympäristösi kohteita, sinulle merkityksellisiä kaupunkimaisemia ja kaupunkien rakennuksia. Liikkumisen ollessa rajattua kannustamme osallistumaan kilpailuun myös omien kuva-arkistojen aarteilla.

Tallenna kilpailuun osallistuvat kuvat 1.–30.9.2020 kuvapankki Wikimedia Commonsiin, jossa ne ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Voit osallistua kilpailuun itse kuvaamillasi kuvilla, jotka on otettu vuoden 2020 aikana tai aikaisemmin.

Linkki Wiki Moments sivustolle

Kilpailun järjestää Wikimedia Suomi ry yhteistyössä Museoviraston, Arkkitehtuurimuseon ja Suomen maisema-arkkitehtiliiton kanssa. Kilpailu järjestetään Suomessa jo neljättä kertaa. Tavoitteena on innostaa mukaan mahdollisimman laaja joukko ihmisiä ja tehdä kulttuuriperintöä näkyväksi ja tunnetuksi.

Jaa tämä artikkeli