Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Verkossa

Järjestäjä

Archinfo, Safa, ATL, Arkkitehtuurimuseo

3A Talks: Museo arkkitehtuurin edistäjänä

kuvituskuva

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL järjestävät yhdessä Arkkitehtuurimuseon kanssa syksyn aikana Museo arkkitehtuurin edistäjänä -paneelikeskustelujen sarjan verkossa.

Syksyn keskusteluissa käsitellään muun muassa Arkkitehtuurimuseon perintöä ja merkitystä suomalaiselle arkkitehtuurille (12.9. klo 18–20), Arkkitehtuurin esittämistä museo- ja näyttelykontekstissa (10.10. klo 18–20) sekä uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon mahdollisuuksia suomalaisen arkkitehtuurin edistäjänä (14.11. klo 18–20). Paneelikeskustelut striimataan Archinfon Youtube-kanavalle.

Paneelikeskustelut ovat osa 3A Talks -tapahtumasarjaa, jossa joka kuukauden toisena tiistaina kuullaan ja keskustellaan alan ajankohtaisista aiheista. Tervetuloa seuraamaan keskusteluja etäyhteyden välityksellä.

Keskustelusarjan tavoitteena on käydä Arkkitehtuuripoliittisen ohjelman hengessä keskustelua museotoiminnan merkityksestä ja potentiaalista suomalaisen arkkitehtuurin arvostukselle ja tunnettuudelle, sekä tukea uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon suunnittelua tuottamalla sidosryhmien näkökulmia avaavaa tietoa uuden museon suunnittelun tueksi.

Keskustelusarja edistää positiivista vuoropuhelua ja lisää ammattikunnan mahdollisuuksia tuoda tukensa uuden museon roolista ja toteutuksesta käytävään julkiseen keskusteluun, tunnistaa ja dokumentoida nykyisen Arkkitehtuurimuseon roolia ja merkitystä toimialan yhteistyökumppanina ja edistäjänä, ja toisaalta odotuksia, tarpeita ja mahdollisuuksia, joita uuden museon toteuttaminen ammattikunnan näkökulmasta herättää ja tarjoaa. Samalla sarja luo mahdollisuuden arkkitehtien ammattikunnalle käydä aktiivista keskustelua museotoiminnan merkityksestä ja roolista suomalaisen arkkitehtuurin tunnettuuden ja arvostuksen edistämiselle.

Keskustelut moderoi Uula Neitola.

12.9. klo 18–20 Arkkitehtuurimuseon perintö ja merkitys arkkitehtuurin kentälle

Tervetuloa osallistumaan syksyn ensimmäiseen 3A Talks -keskusteluun! Keskustelemassa ovat arkkitehtuurin perusteiden ja teorian professori Jenni Reuter, Suomen rakennustaiteen museon entinen johtaja, arkkitehti Severi Blomstedt ja Suomen arkkitehtiliiton SAFA:n puheenjohtaja Asko Takala. Panelistit pureutuvat Arkkitehtuurimuseon perintöön ja merkitykseen suomalaisen arkkitehtuurin kentän näkökulmasta. Keskustelun moderoi Uula Neitola. Keskustelu järjestetään verkkokeskusteluna, jota voi seurata Archinfon Youtube-kanavalta.

Seuraa keskustelua täällä