Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Verkossa

Järjestäjä

Archinfo, Safa, ATL, Arkkitehtuurimuseo

Linkki striimaukseen

3A Talks: Arkkitehtuurin esittäminen muutoksessa?

Kuva pienoismallista. Kuvassa on teksti "Arkkitehtuurin esittäminen muutoksessa? 3A Talks ti 10.10.2023 klo 18"

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL järjestävät yhdessä Arkkitehtuurimuseon kanssa syksyn aikana Museo arkkitehtuurin edistäjänä -paneelikeskustelujen sarjan verkossa.

Syksyn keskusteluissa käsitellään muun muassa Arkkitehtuurimuseon perintöä ja merkitystä suomalaiselle arkkitehtuurille (12.9. klo 18–20), Arkkitehtuurin esittämistä museo- ja näyttelykontekstissa (10.10. klo 18–20) sekä uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon mahdollisuuksia suomalaisen arkkitehtuurin edistäjänä (14.11. klo 18–20). Paneelikeskustelut striimataan Archinfon Youtube-kanavalle.

Syksyn toinen 3A-keskustelu järjestetään tiistaina 10. lokakuuta. Keskustelemassa ovat arkkitehti, taiteen maisteri ja lehtori Tuomas Siitonen, Taiteen edistämiskeskuksen arkkitehtuurin taideasiantuntija, arkkitehti ja filosofian tohtori Mika Savela, näyttelyarkkitehti Hannele Grönlund ja arkkitehti Kaisa Karvinen. Panelistit pureutuvat arkkitehtuurin representaatioon ja sen muutokseen museokontekstissa. Kommenttipuheenvuoron esittää TkT, vanhempi yliopistonlehtori Anni Vartola. Keskustelun moderoi Uula Neitola.

Paneelikeskustelut ovat osa 3A Talks -tapahtumasarjaa, jossa joka kuukauden toisena tiistaina kuullaan ja keskustellaan alan ajankohtaisista aiheista. Tervetuloa seuraamaan keskusteluja etäyhteyden välityksellä.

Keskustelusarjan tavoitteena on käydä Arkkitehtuuripoliittisen ohjelman hengessä keskustelua museotoiminnan merkityksestä ja potentiaalista suomalaisen arkkitehtuurin arvostukselle ja tunnettuudelle, sekä tukea uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon suunnittelua tuottamalla sidosryhmien näkökulmia avaavaa tietoa uuden museon suunnittelun tueksi.

Keskustelusarja edistää positiivista vuoropuhelua ja lisää ammattikunnan mahdollisuuksia tuoda tukensa uuden museon roolista ja toteutuksesta käytävään julkiseen keskusteluun, tunnistaa ja dokumentoida nykyisen Arkkitehtuurimuseon roolia ja merkitystä toimialan yhteistyökumppanina ja edistäjänä, ja toisaalta odotuksia, tarpeita ja mahdollisuuksia, joita uuden museon toteuttaminen ammattikunnan näkökulmasta herättää ja tarjoaa. Samalla sarja luo mahdollisuuden arkkitehtien ammattikunnalle käydä aktiivista keskustelua museotoiminnan merkityksestä ja roolista suomalaisen arkkitehtuurin tunnettuuden ja arvostuksen edistämiselle.

Keskustelu järjestetään verkkokeskusteluna, jota voi seurata Archinfon Youtube-kanavalta. Linkki keskusteluun löytyy täältä.