Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Verkkotapahtuma

Järjestäjä

Archinfo, Safa, ATL

3A Talks: Rakennusosien uudelleenkäytön haasteet

Kuvituskuva

Tervetuloa keskustelemaan rakennusosien uudelleenkäytön haasteista 3A Talks -webinaariin tiistaina 8.11. klo 16.

SAFAn korjausrakentamisen ja rakennusperinnön toimikunnan järjestämässä etätilaisuudessa pohditaan rakennusmateriaalien ja -osien kierrätyksen ja uudelleenkäytön mahdollisuuksia ja ongelmakohtia.

Rakennusosia on kierrätetty aina, suuremmassa mittakaavassa katkennut perinne on elpymässä. Lainsäädäntö, yleinen mielipide, tilaajan tahto ja suunnitteluratkaisut velvoittavat yhä enemmän uudelleenkäyttämään rakennusosia.

Webinaarissa keskustellaan lainsäädännöstä, CE-merkinnöistä, suunnittelusta, luvittamisesta, laskelmista, turvallisuudesta ja käytännön rakentamisesta. Pohditaan miten kierrätys vaikuttaa arkkitehtuuriin ja onko kierrättämisellä lieveilmiöitä, nähdäänkö esimerkiksi olemassa olevat rakennukset spolia-varastona. Laskeeko osien uudelleenkäyttö purkamiskynnystä?

Moderaattorina toimii Henri Raitio, Korjausrakentamisen ja rakennusperinnön toimikunnan puheenjohtaja.

Puhumassa:
– Yliarkkitehti Harri Hakaste, Ympäristöministeriö
– Arkkitehti Minna Aarnio, Rakennusasiaintoimisto Aarre Oy
– Yksikön päällikkö Erkki Luokkanen, Helsingin rakennusvalvonta

Tervetuloa!

Verkkotapahtuma on osa Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL:n yhdessä järjestämää 3A Talks -tapahtumasarjaa, jossa keskustellaan alan ajankohtaisista aiheista.

Linkki Google Meets -alustalle julkaistaan 8.11. tällä sivulla sekä Facebook-tapahtumassa.