Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Keski-Suomen museo KeMu
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä

Järjestäjä

Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo

Aalto2-museokeskus esittäytyy

Havainnekuva vaaleasta rakennuksesta puistossa

Arkkitehtitoimisto A-konsultit

Kaikki Aallon, arkkitehtuurin, kulttuurihistorian ja muotoilun ystävät, lämpimästi tervetuloa juhlistamaan Alvar Aallon syntymäpäivää ja tulevaa, uutta Aalto2-museokeskusta!

Jyväskylän Ruusupuistossa avautuu lauantaina 27.5.2023 uusi, upea kulttuuriperinnön, arkkitehtuurin ja muotoilun kohtaamispaikka, Aalto2-museokeskus, jossa toimii kaksi museota, Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo. Tervetuloa kuulemaan 3. helmikuuta – Alvar Aallon 125-vuotissyntymäpäivänä – KeMuun, millainen uusi museokeskus tulee olemaan ja mitä siellä voi tehdä, nähdä ja kokea!

Kaikille avoimen tapahtumapäivän aikana KeMun aulassa on paikalla molempien museoiden väkeä kertomassa uudesta museokeskuksesta. Mukana juhlahumussa ovat myös molempien museoiden johtajat, Heli-Maija Voutilainen ja Tommi Lindh. Aiheeseen voi tutustua myös auditoriossa pyörivän kuvaesityksen kautta. 

Uuden museokeskuksen ja Alvar Aallon 125-vuotissyntymäpäivän kunniaksi tarjoamme kakkukahvit 150 ensimmäiselle. Päivän aikana voi myös osallistua Aaltoa yhdessä -työpajaan ja valmistaa pienoismallin omasta rakennuksesta, jossa näkyy kohtaaminen, yhdistäminen ja yhdessäolo.

Ohjelma

klo 11-18 KeMu avoinna, vapaa pääsy
klo 12 alkaen Kakkukahvit ensimmäiselle 150 kävijälle
klo 12-17 KeMun ja Alvar Aalto -museon henkilökuntaa paikalla kertomassa Aalto2-museokeskuksesta
klo 12-17 Aalto2-kuvaesitys auditoriossa
klo 14-17 Aaltoa yhdessä -työpaja Nappulassa

Kaikki Aallon, arkkitehtuurin, kulttuurihistorian ja muotoilun ystävät, lämpimästi tervetuloa paikan päälle juhlistamaan Alvar Aallon syntymäpäivää ja tulevaa, uutta Aalto2-museokeskusta! Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on kaikille avoin. Lisätietoa tapahtumasta täällä. 


Vuonna 2023 on kulunut 125 vuotta Alvar Aallon (1898-1976) syntymästä. Modernin suunnittelun uranuurtajat, arkkitehdit Aino, Alvar ja Elissa Aalto tekivät poikkeuksellisen rikkaan ja monipuolisen uran sekä Suomessa että kansainvälisesti. Juhlavuoden aikana Alvar Aalto -säätiö tuo esiin − yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa − Alvar Aallon arkkitehtitoimiston (1923−1994) tarinaa ja töiden taustalla vaikuttaneita, yhä tänäkin päivänä ajankohtaisia ajatuksia.