Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Zoom Webinar
Verkkotapahtuma

Järjestäjä

Arkkitehtuurimuseo, Aalto-yliopisto

Architecture Speaks: Kerstin Thompson

Kerstin Thompson

Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston yhteinen Architecture Speaks -luentosarja nykyarkkitehtuurista jatkuu marraskuussa 2022. Kuusi kansainvälistä kutsuvierasluennoitsijaa avaa ajankohtaisia näkökulmia arkkitehtuuriin oman työnsä pohjalta.

Kerstin Thompson on perustamansa Kerstin Thompson Architects (KTA) -toimiston johtaja. Hän työskentelee apulaisprofessorina RMIT- ja Monashin yliopistoissa ja opettaa arkkitehtuuria Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Vuonna 1994 perustettu KTA on voittanut useita palkintoja ja on vakiinnuttanut asemansa Australiassa merkittävänä arkkitehtuuri- ja kaupunkisuunnittelun toimijana. Toimisto suunnittelee luovaa, merkityksellistä ja paikkaan reagoivaa (site-responsive) arkkitehtuuria, jossa muoto, sisätila ja maisema yhdistyvät saumattomasti toisiinsa luoden yhtenäisiä ja houkuttelevia paikkoja. Selkeys ja paikkaherkkyys ovat jokaisen projektin ohjaavia periaatteita.

”Kerstin Thompsonin Bundanon Art Museum Bridge on inspiroiva esimerkki siitä, kuinka yksinkertaisesta lähtökohdasta voidaan luoda rakennus, jossa taide, maisema ja rakenteet tukevat toisiaan”, kuvailee luentosarjan kuraattori Jenni Reuter.

Tapahtuma vaatii ennakkoilmoittautumisen. Lisätietoa ja ilmoittautumislinkin löydät täältä.