Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

verkossa

Järjestäjä

Aalto-yliopisto ja Arkkitehtuurimuseo

Architecture Speaks: Yasmeen Lari

Kuva vanhemmasta naishenkilöstä, joka katsoo ulos ikkunasta

Laura Pannack

Aalto-yliopiston ja Arkkitehtuurimuseon kansainvälinen luentosarja kiinnittää tänä vuonna huomiota arkkitehdin rooliin yhteiskunnassa. Luentosarjan päättää Yasmeen Lari.

Bangladeshilainen Yasmeen Lari on arkkitehti, arkkitehtuurihistorioitsija, UNESCO:n asiantuntija, perinnön suojelija ja hyväntekijä, joka on erikoistunut rakennussuojeluun sekä humanitääriseen arkkitehtuuriin. Hänen strategiansa on tuonut sosiaalista muutosta Pakistanin syrjäytyneisiin osiin ja hän on menetelmillään pyrkinyt vähentämään kasvihuonepäästöjä sekä edistämään ihmisten hyvinvointia.

”Yasmeen Lari tunnetaan Pakistanin ensimmäisenä arkkitehtinaisena, ja hän lukeutuu maan tunnetuimpiin arkkitehteihin. Lari on herättänyt maailmanlaajuista huomiota sosiaalisella aktivismillaan. Vasta uransa myöhäisessä vaiheessa aktiivisen roolin humanitäärisenä arkkitehtina ottanut Lari on Pakistanin vuoden 2005 maanjäristyksen jälkeen pystynyt toteuttamaan sosiaalisesti ja ekologisesti kestäviä projekteja vähäosaisille”, kuvailee Architecture Speaks! -luentosarjan kuraattori Jenni Reuter.

Aalto-yliopiston ja Arkkitehtuurimuseon yhteinen Architecture Speaks! -luentosarja on esitellyt arkkitehtuurin ajankohtaisia ilmiöitä jo yhdeksän vuoden ajan. Luentosarjan 9. kaudella kuullaan kuuden arkkitehdin tai arkkitehtiryhmän luennot.

Tapahtuma järjestetään Zoom-verkkoluentona, ja se vaatii ennakkoilmoittautumisen. Lisätietoa ja ilmoittautuminen tästä linkistä.

Tutustu luentosarjan muihin osiin tästä.