Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Helsingin kaupungintalo / verkossa
Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki / verkossa

Järjestäjä

Archinfo, ATL, MARK, Ornamo, SAFA, SIO

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien päätapahtuma: Kestokulttuuri

Tapahtuman kuvituskuva.

Rakennetun ympäristön asiantuntijat tuodaan kestokulttuuri-aiheen ytimeen arkkitehtuurin ja muotoilun päivien päätapahtumassa. Tapahtuma järjestetään Helsingin kaupungintalon tapahtuma-aulassa ja tilaisuutta voi seura Helsinki-kanavalla.

Rakennetun ympäristön asiantuntijat tuodaan kestokulttuuri-aiheen ytimeen. Arkkitehdin, maisema-arkkitehdin ja sisustusarkkitehdin ajatuksia haastavat kestävän tulevaisuuden parissa eri tavoin työskentelevät organisaatiot: Ethica, Eetti ja Elokapina. Kolme kysymystä johdattelevat keskustelemaan kestokulttuurin ja kiertotalouden yhtäläisyyksistä ja eroista, asettumaan kuluttajan asemaan sekä pohtimaan kestävän suunnittelun normeja ja ohjaavia tekijöitä.

Haasteen ottaa vastaan kestävyyskysymysten parissa työskentelevä virkamies, opettaja ja suunnittelija: Elisa Lähde, maisema-arkkitehti MARK, apulaisprofessori Aalto-yliopistosta; Harri Hakaste, yliarkkitehti ympäristöministeriöstä sekä Sisko Anttalainen, sisustusarkkitehti (TaM), kestävän kehityksen koordinaattori Suunnittelutoimisto Fyrasta.

Keskustelua johtaa arkkitehti ja toimittaja Juha Päätalo. Tilaisuuden päättää juhlavasti Sisustusarkkitehdit SIO:n Vuoden sisustusarkkitehti -palkinnon julkistaminen.

Tapahtuma kuvataan Helsingin kaupungintalon tapahtuma-aulasta, ja se on seurattavissa Helsinki-kanavalla. Linkki Helsinki-kanavan videotallenteeseen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

ArkMuoto 2024 -päätapahtuma: Hyvässä tilassa

21.05.2024 13:00–18:30

Morbus Aboensis – kaupunkimaiseman muutos 1960-luvulta nykypäivään

12.06.2024 17:00–19:00