Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Helsingin kaupungintalo ja verkossa
Pohjoisesplanadi 11–13, Helsinki

Järjestäjä

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Ornamo ja Sisustusarkkitehdit SIO

Ilmoittaudu tästä

Voit ilmoittautua kaikkiin ArkMuoto-päätapahtumiin samalla ilmoittautumislomakkeella.

ArkMuoto 2023 -pääkeskustelu: Elämisen laatu

Luminen katu Helsingissä. Etuallalla henkilöautoja, takana matalia kerrostaloja.

kuva: Satu Susanna

Elämisen laatu näkyy ja tuntuu meidän kaikkien arjessa ja juhlassakin. Rakennettu ympäristö luo raamit ja tarjoaa mahdollisuuksia laadukkaan elämän kokemuksille. Elinympäristömme suunnittelijat ovat tästä omalta osaltaan vastuussa, mutta mitä kaikkea suunnittelussa tulee tänä päivänä ottaa huomioon?

Seuraa tapahtumaa verkossa


Arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin ja sisustusarkkitehtuurin parissa työskentelevien suunnittelijoiden ajatuksia haastetaan kolmella keskeisellä teemalla, jotka juuri nyt ohjaavat rakennetun ympäristön tulevaisuutta: saavutettavuus, luonnon kantokyky ja planetaarinen hyvinvointi.

Arkkitehti Selina Anttinen on Anttinen Oiva arkkitehtien perustaja. Parhaillaan hän työskentelee kulttuuriympäristöjen täydennysten, asumisen ympäristöjen ja puurakennusten parissa.

Maisema-arkkitehti Varpu Mikola on ekologisesti ja sosiaalisesti kestävien ratkaisujen kehittämiseen keskittyneen Nomaji maisema-arkkitehtien perustajaosakas. Toimiston tavoitteena on tehdä elävän infrastruktuurin hyödyt tunnetuksi ja tuoda luontopohjaiset ratkaisut osaksi rakentamisen ja kaupunkisuunnittelun käytäntöjä.

Arkkitehti Aleksi Niemeläinen on palkituista sisustuskohteistaan tunnetun Futudesignin osakas. Toimiston laajaan portfolioon kuuluu ravintoloita, toimistotiloja, baareja, hotelleja, vähittäiskaupan tiloja sekä museo- ja näyttelytiloja.

Keskustelua ohjaa moderaattori Aino-Mari Tuuri. Tuuri on yhteiskunnallisiin aiheisiin perehtynyt toimittaja ja tietokirjailija, jota kiinnostaa erityisesti ihmisen suhde ympäristöönsä.

Haasteet asettavat vammaisten henkilöiden ihmisoikeusjärjestö Kynnys ry, Aalto-yliopiston PehmoGIS-tutkimusryhmä sekä Suomen tulevaisuustalo Sitra.

Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä Helsingin kaupungintalolla (ilmoittautuminen) tai sitä voi seurata verkossa Helsinki-kanavalla.

Tapahtuma on osa Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien päätapahtumasarjaa Helsingin kaupungintalolla.


Sinua saattaisi kiinnostaa myös

ArkMuoto 2024 -päätapahtuma: Hyvässä tilassa

21.05.2024 13:00–18:30

Morbus Aboensis – kaupunkimaiseman muutos 1960-luvulta nykypäivään

12.06.2024 17:00–19:00