Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Finlayson Meetings, Media 54
Satakunnankatu 18 A, Tampere

Järjestäjä

Arkkitehtitoimistojen liitto ATL

ATL Meet 2024: Architects and Leadership

tapahtuman kuvituskuva

Arkkitehtitoimistojen liitto ATL

Tänä syksynä ATL Meetissä käsitellään vihreän siirtymän merkitystä ja vaikutuksia arkkitehtitoimistoihin, ja pohditaan sitä, miten arkkitehdit voivat saavuttaa lisää jalansijaa muutoksen kynnyksellä. Ensimmäinen ATL Meet järjestettiin syksyllä 2022.

Vihreällä siirtymällä tarkoitetaan muutosta kohti ekologisesti kestävää taloutta ja kasvua, joka ei perustu luonnonvarojen ylikulutukseen ja fossiilisiin polttoaineisiin. Kestävä talous nojaa vähähiilisiin sekä kiertotaloutta ja luonnon monimuotoisuutta edistäviin ratkaisuihin. Se tarkoittaa, että rakentamisessa ja rakennetussa ympäristössä myös suunnittelun ja suunnittelijoiden merkitys tulee kasvamaan.

Päästöjen vähentämiseksi tarvitaan teknisesti toimivaa ja taloudellisesti järkevää sääntelyä, jolla on suora vaikutus uuden suunnitteluun ja vanhan korjaamiseen. Vihreän siirtymän myötä eri alojen toimijoiden on huomioitava sen vaikutukset poliittiseen päätöksentekoon, uuteen lainsäädäntöön sekä hankkeiden rahoitukseen unohtamatta inhimillisiä tekijöitä ja kulttuurista muutosta.

Vihreä siirtymä luo uusia tarpeita ja ratkaisuja synnyttäen kasvua ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Samalla kehittyy uutta osaamista, jolle on kysyntää myös kansainvälisillä markkinoilla. Tämä osaaminen kokonaisuudessaan parantaa Suomen vientiteollisuuden kilpailukykyä, jossa arkkitehdeilla on merkittävä rooli ja rajattomasti liiketoimintamahdollisuuksia.

Tapahtuman kohderyhmänä ovat arkkitehtitoimistojen johto, omistajat ja osakkaat, pääsuunnittelua tekevät ja projektipäälliköt.

Lisätietoja tapahtuman ohjelmistosta ja lipuista löydät täältä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

16. Alvar Aalto -symposium: Arkkitehtuurin painoarvo

22.08.2024–23.08.2024

Symposium: Färsaarten Nordic House 40 vuotta

18.09.2024 09:00–17:00

Maisema-arkkitehtuuripäivä 2024: Elämää Maisemassa

04.10.2024–05.10.2024