Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Studio / Showroom Reetta Hiltunen
Kauppiaankatu 13, Helsinki

Järjestäjä

Taiteilija Reetta Hiltunen

Avoimet ovet: Reetta Hiltusen studio

Valokuva huoneesta, minkä päälle piirretty naishahmo kuviollisessa mekossa.

Juhlistan arkkitehtuurin ja muotoilun viikkoa sekä liputuspäivää 3. helmikuuta avaamalla studioni ovet yleisölle sekä julkaisemalla uusia taidekuoseja. Liputuspäivän kruunaa suunnittelemani mekko, joka kantaa klassikko Täplät -taidekuosiani sinivalkoisessa sävyssä.

Kivijalkastudio Katajanokalla yhdistää työtilan ja showroomin. Esillä on figuratiivisia maalauksia, taidegrafiikkaa sekä omasta taiteesta luodut kuosit design-tuotteissa, kuten asusteissa ja sisustustekstiileissä. Studion ovet ovat avoinna 3.–5.2. klo 12–19. Olen studiolla esittelemässä tuotantoani ja vuorovaikutteisesti kuulemassa yleisön ajatuksia liittyen taidemuotoilun ja hyvinvoinnin yhteyteen, jakamassa omia näkemyksiäni sekä oppimassa.

Elämisen laatu -teemainen tapahtumaviikko juhlistaa hyvän suunnittelun merkitystä laadukkaalle elämälle. Luovan toimintani ytimessä taide kohtaa yleisönsä laajemmin muotoiluun yhdistettynä. Tavoitteena on tuoda taide osaksi valtaväestön arkea ja siten myötävaikuttaa elämisen laatuun. Vuonna 2015 perustamani brändin ajatuksena on, että taide jatkaa eloaan pintakuvio suunnittelussa. Perinteisen taiteen lisäksi kädenjälkeni näkyy esimerkiksi kankaissa, peleissä, postikorteissa ja taiteen eri muotoja hyödyntäen myös kulttuurihyvinvoinnin työpajoissa. Ammennan inspiraatiota ja työhyvinvointia esimerkiksi studioni ympäristöstä, Katajanokan Jugend-arkkitehtuurista.

Taidelähtöiset tuotteet on valmistettu korkeatasoisesti lähituotantona ja vastuullisesti Euroopassa. Taiteen ja muotoilun synergia tuo omaperäisiä kuviointeja ja taiteen kerronnallisuutta arjen askareisiin. Mallistojen tuotteet kantavat Design from Finland -merkkiä.


Sinua saattaisi kiinnostaa myös

ArkMuoto 2024 -päätapahtuma: Hyvässä tilassa

21.05.2024 13:00–18:30