Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Tietoniekka-sali, Jyväskylän yliopiston kirjasto
Seminaarikatu 15, Jyväskylä

Järjestäjä

Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylä-Seura

Avoin keskustelutilaisuus: Keltaisen kirjaston uusi elämä

Kirjasto, jossa keltaiset yksityiskohdat.

Riikka Mäkipelkola

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon sai tänä vuonna Jyväskylän yliopiston kirjaston peruskorjaus. Arkkitehti Ari Sipisen suunnitteleman korjauksen myötä 1970-luvun kirjasto on saanut uuden elämän, vanhaa kunnioittaen.

Avoimessa keskustelutilaisuudessa muutoksesta kertoo voittajakohteen peruskorjauksesta vastannut arkkitehti Ari Sipinen. Lisäksi paikalla on Lähteen toinen suunnittelija arkkitehti Merja Kiviranta BST-arkkitehdit Oystä.

Tilaisuudessa esitellään myös vuonna 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saanutta jyväskyläläiskohdetta, Puukuokkaa. Kohteesta kertovat professori ja arkkitehti Anssi Lassila sekä Puukuokan rakentaneen Lakea Oy:n edustajat.

Keskustelua johtaa Jyväskylän kaupungin kaupunkisuunnittelu- ja maankäyttöjohtaja, tekniikan tohtori Leena Rossi.

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon tarkoitus on lisätä luovan ja korkealuokkaisen arkkitehtuurin arvostusta sekä nostaa esille arkkitehtuurin kulttuurista arvoa ja hyvinvointia lisäävää merkitystä. Palkinnon myöntää Suomen Arkkitehtiliitto SAFA.

Tämän vuoden palkinnon valitsijana toimi elokuvantekijä Klaus Härö, joka kuvaa kirjastorakennusta näin: ”Palkinnon voittaja, Jyväskylän yliopiston kirjasto, saa hymyn huulille. Sisään astuessa vastaan tulee valo ja väri. Kohde ei tarjoa kuitenkaan pelkkää silmänruokaa ja hetken hohdetta. Teho menee ensivaikutelmaa syvemmälle. Voittajaksi valitsemassani työssä korostuvat kunnioitus ja kohtaamisen merkitys.”

Tilausuuden järjestävät Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylä-Seura. Tilaisuus on osa Jyväskylän yliopiston Tiedettä kaikille -toimintaa ja sinne on vapaa pääsy.

Opastettu kierros Lähde-rakennuksessa ennen keskustelutilaisuutta kello 17-17.45. Lähtö ensimmäisen kerroksen kahvion edestä. Ilmoittautumiset tästä linkistä. Mukaan kierrokselle mahtuu 20 henkeä.

Lisätietoja löydät tästä linkistä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Morbus Aboensis – kaupunkimaiseman muutos 1960-luvulta nykypäivään

12.06.2024 17:00–19:00