Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Sibelius-museo
Piispankatu 17, Turku

Järjestäjä

Bryggman-säätiö, Sibelius-museo

Brutalismi-seminaari

Betonirakenteinen juhlasali

Sibelius-museo

Brutalistinen arkkitehtuuri puhuttelee. Toisaalta uudet tutkimukset ja yleisön kiinnostus ovat nostaneet karun betonin arvon keskusteluun. Samalla monia tyylin edustajia on Suomessakin purettu – samalla kuin muutamia on saatu korjattua ja suojeltua.

Brutalismin ajan arkkitehtuurin säilyttämiseen liittyy kokeellisista ratkaisuista, rakennusvirheistä ja ylläpidon laiminlyönneistä johtuen merkittäviä haasteita. Bryggman-instituutti järjestää aiheesta seminaarin.

Seminaarin pääpuhuja on arkkitehti Guja Dögg Hauksdóttir, joka on valmistunut arkkitehdiksi Aarhusissa. Hän on toiminut arkkitehtuurin tutkijana, kirjoittajana, näyttelykuraattorina ja Reykjavikin taidemuseon arkkitehtuuriosaston johtajana. Parhaillaan hän kirjoittaa elämäkertaa arkkitehti Högna Sigurðardóttirin (1929–2017) arkkitehtuurista osana runollista modernismia ja brutalismia.

Muissa puheenvuoroissa käsitellään suomalaista brutalistista arkkitehtuuria ja sen säilyttämisen kysymyksiä. Seminaarin yhteydessä on mahdollisuus tutustua Sibelius-museon Rakas vihattu betoni – Brutalismi Suomessa -näyttelyyn.

Katso seminaarin koko ohjelma ja ilmoittaudu mukaan 19.9. mennessä täältä. 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Save the date: Apoli-päivää vietetään 25.9. Lahden kaupungintalolla

25.09.2024 00:00–00:00

Maisema-arkkitehtuuripäivä 2024

04.10.2024–05.10.2024