Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Kinopalatsi
Kaisaniemenkatu 2, Helsinki

Järjestäjä

DocPoint

DocPoint 2024: The Last Year of Darkness

Kuvankaappaus The Last Year of Darkness -elokuvasta

The Last Year of Darkness

Vaatimaton Funky Town -klubi tarjoaa yöllisen pakopaikan Chengdun reivaajille, drag-esiintyjille ja skeittareille – mutta miten käy, kun klubin tulevaisuus on vaakalaudalla?


Ensimmäisessä pitkässä dokumenttielokuvassaan Don’t Be a Dick about It (2018) Benjamin Mullinkosson kuvasi serkkujensa kesää Marylandissa IDFA:n yleisöpalkinnon veroisesti. Toisessa, vuosia työstämässään elokuvassa The Last Year of Darkness ohjaaja siirtyy Yhdysvalloista 12 000 kilometrin päähän Kiinan Chengduhun, jossa tapaamme viisi reilut parikymppistä nuorta, jotka pohtivat eri tavoin identiteettiään ja elämän merkityksellisyyttä 21 miljoonan asukkaan metropolissa. Nuoret kohtaavat säännöllisesti Funky Town -nimisessä teknobaarissa, joka toimii heille itseilmaisun, avomielisyyden ja kreisibailauksen turvasatamana. Luumuviinistä tahmean tanssilattian ympärillä rakennustyömaat jyystävät yötä päivää, ja metron laajennustöiden kaivannon reuna lähestyy vääjäämättä rakasta vakibaaria.

Kuten edellisenkin elokuvansa kohdalla, ohjaaja tunsi dokumenttinsa kuvaamat henkilöt ja bileskenen ennestään. Sen myötä hän pääsee hyvin lähelle keskushenkilöitään välittäen katsojalle näiden hapuilua inhimillisten kontaktien perään sekä intiimejä pohdintoja seksuaalisuudesta, masennuksesta ja elämästä ylipäätään. Teknobileiden, drag-esitysten ja auringonnousujen ketjun kannattelemat nuoret ovat kuin neonkukkasia, jotka ympäröivä yhteiskunta tahtoo kitkeä rikkaruohoina pois betoniviidakon tieltä.

Näytökset:

02.02.2024 20:00 Kinopalatsi 10
03.02.2024 20:30 Kinopalatsi 1

Lue lisää ja osta liput