Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Fiskars

Fiskars Village Art & Design Biennale

Ilmakuva, jossa puinen pieni rakennus kalliolla metsän ympäröimänä, yläkulmassa näkyy meri.

kuva: Studio Puisto Architects

Fiskars Village Art & Design Biennale on tapahtumakokonaisuus, joka etsii uudenlaisia ajatuksia ja kokemuksia taiteen ja muotoilun alati uudelleen määrittyvistä liitoskohdista. Fiskars Village Art & Design Biennale kohtauttaa nykytaiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin ajankohtaisia kysymyksiä antaen tilaa uudelle ja yllättävälle.

Muotoilua, arkkitehtuuria ja nykytaidetta yhdistävä biennaali järjestetään toista kertaa ainutlaatuisessa Fiskarsin ruukissa 22.5.–4.9.2022. Monipuolisen rinnakkaisohjelmiston ansiosta biennaali laajenee koko Raaseporin alueelle ja tarjoaa elämyksiä sekä paikallisille että vierailijoille. Fiskars Village Biennale kannustaa taiteilijoita, muotoilijoita ja kävijöitä jättämään tilaa myös ihmettelylle; tapahtumakokonaisuus vie huomion piilotettuihin yksityiskohtiin sekä suunnitellun ympäristön viesteihin. Miltä ympäristömme tuntuu ja miten eri aistit vaikuttavat kokemaamme?

Biennaalin kolme päänäyttelyä ovat kansainvälisen U-Joints -tutkimushankkeen ja -näyttelyn uusin osa Knots&Knits, kahdeksan minitalon ennennäkemätön kokonaisuus Arkkitehdin talo sekä taiteilijaosuuskunta Onoman ryhmänäyttely Hidden - aistien muodot. Toisiaan täydentävät päänäyttelyt kutsuvat vierailijan katsomaan maailmaa uudesta näkökulmasta. Knots&Knits nostaa parrasvaloihin kaikkialta ympäriltämme löytyvien liitosten kauneuden ja Arkkitehdin talo juhlistaa taitoa suunnitella pieni tila. Hidden vie huomiomme siihen, kuinka kokonaisvaltaisia ja yksilöllisiä jaetutkin kokemukset ovat.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Elina Brotherus: Vierailija Didrichsenin taidemuseossa

11.02.2023–28.05.2023

New Standards Suomen Metsämuseo Lustossa

28.04.2023–03.09.2023

DesignMarch: Expo2100 – Koti ja kaupunki tulevaisuudessa

03.05.2023–24.06.2023

Betoniunelmia – ja muita näkymiä 1970-luvun arkkitehtuuriin

17.05.2023–15.10.2023