Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Messukeskus
Messuaukio 1, Helsinki

Järjestäjä

Helsingin Kirjamessut

Helsingin Kirjamessut

Paljon ihmisiä katselemassa kirjoja pöydillä

Messukeskus

Jokavuotisilla Kirjamessuilla Messukeskuksessa on tänä vuonna esillä myös arkkitehtuurikirjallisuutta ja ohjelmassa on arkkitehtuuriin liittyviä keskusteluja.

Helsingin Kirjamessut on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi, jonka tavoitteena on edistää lukuharrastusta, kirjallisuuden arvostusta ja kirjojen myyntiä Suomessa. Mukana on yli 1000 esiintyjää Suomesta ja maailmalta. Tänä vuonna Kirjamessuilla on arkkitehtuuriin liittyviä luentoja sekä näytteilleasettajia. Messutapahtuma on maksullinen.

Arkkitehtuuriin liittyvää ohjelmaa

Tiedetori: Puisto taideteoksena
26.10. klo 18:00–18:30
Kruununhaka-lava

Kolme helsinkiläistä puistoa tutkinut Jari Aaltonen esittelee, miten erilaiset tekniset, materiaaliset sekä käytännölliset ratkaisut vaikuttavat siihen, että puisto tai mikä tahansa ulkotila näyttäytyisi taiteena. Aaltonen tarkastelee puistoja niiden suunnittelun, maisema-arkkitehtuurin ja lavastustaiteen näkökulmista. 

Lisätietoa tapahtumasta.

Alvar Aalto -kirjat Mittapuuna luonto ja Nuori Alvar Aalto
28.10. klo 12:30–13:00
Lonna-sali

Tilaisuudessa esitellään kaksi uutta Alvar Aallosta kertovaa kirjaa. Tommi Lindh ja Vesa Tompuri haastattelevat Alvar Aalto – Mittapuuna luonto -kirjan tekijöitä Rainer Knapasta ja Tom Simonsia sekä Nuori Alvar Aalto -kirjan tekijää Jukka Lyytistä.

Alvar Aalto – Mittapuuna luonto -kirja sisältää uutta tutkimusta Aallon luontosuhteesta ja käsittelee ensimmäistä kertaa kattavasti Aallon puutarhataidetta sekä maisema-arkkitehtuuria. Nuori Alvar Aalto -kirja kertoo kansainvälisesti arvostetun arkkitehdin lapsuudesta, nuoruudesta, opiskeluajoista ja kokemuksista sisällissodassa. 

Lisätietoa tapahtumasta

Carlo Bassi 1772–1840, Suomen ensimmäinen arkkitehti
29.10. klo 12:30–13:00
Kruununhaka-lava

Carlo (Charles) Bassi oli ensimmäinen koulutuksen saanut arkkitehti Suomessa. Hän toimi ensimmäisenä indententtinä intendenttikonttorissa (Rakennushallituksen edeltäjä), jonka tavoitteena oli rakentaa perinteen mukaisesti kestäviä rakennuksia. Konttorin suunnitelmia syntyi eri puolelle maata yli 60 kappaletta, joihin lukeutuvat muun muassa Mikkelin Pitäjänkirkko, Mäntyharjun kirkko ja Tampereen vanha kirkko. Carlo Bassi 1772–1840. Suomen ensimmäinen arkkitehti -kirja on ensimmäinen kokoomateos Carlo Bassin arkkitehtuurista. Tilaisuudessa Mikko Laaksonen haastattelee kirjan tekijää, arkkitehti Esa Piiroista.

Lisatietoa tapahtumasta

Näytteilleasettajia

Aalto ARTS Books
26.–29.10.
Osasto 6B71

Alvar Aalto -säätiö
26.–29.10.
Osasto 6E81

Lue lisää Helsingin Kirjamessuista ja osta liput tästä linkistä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Morbus Aboensis – kaupunkimaiseman muutos 1960-luvulta nykypäivään

12.06.2024 17:00–19:00