Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Helsinki

Järjestäjä

Luovi ry

Helsinki Design Week 2023

Punatiilirakennus iltavalossa.

Antilooppi

Jokavuotinen muotoilu- ja arkkitehtuurifestivaali Helsinki Design Week näyttää syyskuussa kaupunkia uusista näkökulmista.

Helsinki Design Weekin vuositeema “Olipa kerran” kutsuu luovia tekijöitä ja yhteisöjä kertomaan omat tarinansa. On myös selvää, että onnistunut muotoilu hyödyntää tarinankerronnan elementtejä.

Tarinoita riittää myös historiallisella tapahtuma-alueella. 1800-luvulta asti telakkana toiminut Hietalahdenranta on nykyään luovien toimijoiden ja yritysten koti. Kansainvälinen yhteisö koostuu mm. graafikoiden ja arkkitehtien toimistoista, kahvipaahtimosta, elokuvateatterista ja huutokauppakamarista. Kaupungin kehityksen kerrostumat ovat koettavissa kaikin aistein – onhan kyseessä Suomen ensimmäinen moderni teollisuustalo, jossa on aikanaan valmistettu kaapeleita ja raakakumia.

Merikorttelissa HDW:n päätapahtumakokonaisuus keskitetään ylimpään kerrokseen, vintille, jonka teollisuusromantiikkaa henkivät puitteet kylpevät kattoikkunoista virtaavassa luonnonvalossa.

HDW:n päänäyttelyssä arki koetaan tilallisena jatkumona, jonka ääripäissä ovat yksityisyys ja yhteisöllisyys. Näyttelyn lisäksi Merikortteliin tuodaan lava keskusteluille, pop-up -ravintola kohtaamisia varten, vaikuttava tila-installaatioiden sarja ja Lasten Designviikon ohjelmaa.

Helsinki Design Weekin ohjelmaan kuuluu näyttelyitä, työpajoja, juhlia, avoimia ovia, seminaareja, muotinäytöksiä ja paljon muuta. Luvassa on mieltä avartavaa tapahtumasisältöä niin ammattilaisille kuin suurelle yleisöllekin.

Lue Archinfon tärpit tästä

Katso tapahtumakalenteri tästä