Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Verkossa

Järjestäjä

Hintan koulu

Hintta Design -sivuille

Hintta Design: muotoilu- ja arkkitehtuurikasvatusta

Kuvituskuva

Oululaisen Hintan koulun alakoululaiset ylläpitävät omaa verkkokauppaa, jossa myydään oppilaiden omaa designia. Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien kunniaksi verkkokaupassa lanseerataan uusi tuote.

Oululaisella Hintan koululla toimitaan monella tapaa edelläkävijänä: Suomen ainoa alakouluikäisten oppilaiden ylläpitämä hinttadesign.fi-verkkokauppa on ainutlaatuinen. Oppilaat suunnittelevat mm. koruja ja sisustustuotteita, valmistavat ne sekä hoitavat pakkaamisen ja jakelun. Verkkokaupan tuotto menee suoraan oppilaiden hyväksi erilaisten tapahtumien, hankintojen ja reissujen kustannuksiin. Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien aikana lanseeraamme oppilaiden suunnitteleman ja valmistaman uuden tuotteen ja liputamme sen sekä Alvar Aallon syntymäpäivän kunniaksi.

Oppilaat suunnittelevat ja kehittävät kaupunkikouluympäristöön ulkoluokka-oppimisympäristön, Aalto-laavun, jonka muotokieli saa vaikutteita Alvar Aallon tyylistä ja modernista suunnittelusta. Ulkoluokkaopetuksessa huomioidaan luonto-, energia-, ympäristö-, muotoilu- ja arkkitehtuurikasvatus sekä positiivisuuspedagogiikka, tulevaisuus- ja tiedekasvatus. Tutkiminen, havainnointi, värkkääminen sekä yhdessä tekemisen kulttuuri kokoaa yhteen kaikki metodit. Haluamme antaa mahdollisuuden ymmärtää ja oppia, että meillä kaikilla on vastuu luonnosta, kestävästä arjesta, tulevaisuudesta ja toisista ihmisistä.

Aalto-laavun yhteyteen suunnitellaan ja toteutetaan ratkaisu, jolla saadaan oppimisympäristöön energiaa ja valoa. Oppilaiden tulee ratkaista ongelma, miten energia saadaan näkyväksi, mistä energiaa saadaan ja keksiä myös uusia innovaatioita. Energiateos suunnitellaan muotoilultaan kauniiksi ja kestäväksi työksi. Oppilaat pohtivat miten teoksesta saatua energiaa, sen syntymistä, käyttöä ja säästämistä voitaisiin sanallistaa ja kertoa myös muille.

Aalto-laavun energiateos suunnitellaan muotokieleltään kuin se olisi taideteos. Oppilaiden suunnitelmista kehitettiin koulun muotoilukasvatussuunnitelman mukaisesti ENERGIA-koru, joka julkaistaan Alvar Aallon syntymäpäivänä 3.2.2023 hinttadesign.fi-sivulla. 


Sinua saattaisi kiinnostaa myös

ArkMuoto 2024 -päätapahtuma: Hyvässä tilassa

21.05.2024 13:00–18:30