Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

verkossa

Järjestäjä

Hintan koulu, Oulu

Hintta Design: Kultainen Oulu

kuvituskuva verkkosivulle

Oululaisen Hintan koulun alakoululaiset ylläpitävät omaa verkkokauppaa, jossa myydään oppilaiden suunnittelemaa ja valmistamaa omaa designia. Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien kunniaksi verkkokaupassa lanseerataan uusi tuote, ”KULTAINEN OULU”.


Oululaisella Hintan koululla toimitaan monella tapaa edelläkävijänä: Suomen ainoa alakouluikäisten oppilaiden ylläpitämä hinttadesign.fi -verkkokauppa on ainutlaatuinen. Oppilaat suunnittelevat koulun muotoiluprosessin mukaisesti mm. koruja ja sisustustuotteita, valmistavat ne sekä hoitavat pakkaamisen ja jakelun. Verkkokaupan tuotto menee suoraan oppilaiden hyväksi erilaisten tapahtumien, hankintojen ja reissujen kustannuksiin.

Koulumme nykyiset 5-luokkalaiset suunnittelivat Oulun 2025 asuntomessujen ympäristökalustekilpailuun teoksen "KULTAINEN OULU", joka on monikäyttöinen ja monen ikäisille sopiva oleskelu- ja hengailutila. Teoksessa on valtavan isot kultaiset OULU-kirjaimet, jotka kuvaavat kotikaupungin tärkeää merkitystä lapsille. Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien aikana lanseeraamme hinttadesign.fi-sivulla oppilaiden suunnitteleman ja valmistaman ”KULTAINEN OULU” korusarjan ja liputamme sen sekä Alvar Aallon syntymäpäivän kunniaksi.