Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Konepajahalli
Valurinkatu 3, Karkkila

Järjestäjä

Kylät kaupungissa -hanke, Karkkilan kaupunki

Kylät kaupungissa -keskustelufoorumi Karkkilassa

tapahtuman kuvituskuva

Kylät kaupungissa -hanke yhteistyössä Karkkilan kaupungin kanssa järjestää keskustelu- ja verkottumisfoorumin. Tapahtuma on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita rakennetun ympäristön kehityksestä ja yhteisöllisestä vaikuttamisesta.

”Kylät kaupungissa” on vuonna 2022 käynnistynyt karkkilalaisten yhdistysten yhteistyöhanke paikallisen yhteistyön kehittämiseksi yhdistysten, yhteisöjen ja yritysten välillä Karkkilan rakennetun kaupunkiympäristön ja kulttuuriympäristöjemme ylläpitämiseksi, kehittämiseksi ja vaalimiseksi. Karkkilan hanke pääsi mukaan vuoden 2022 lopulla käynnistyneeseen valtakunnalliseen ”Uusi paikallinen” -ohjelmaan, jonka tarkoituksena oli löytää uusia keinoja paikallisen arkkitehtuuripolitiikan edistämiselle. Tavoitteena oli kehittää oma paikallinen yhteistyömalli, jolla kuntalaisten osaaminen ja oman elinympäristönsä asiantuntijuus saadaan mahdollisimman hyvin hyödyksi koko yhteisölle.

Karkkilan kaupunki on syntynyt Högforsin ruukin voimasta ja sen ympärille. Karkkilassa luonto on lähellä aivan kaupungin ytimessä. Kaupungin kehittämiseen liittyy oleellisena osana maankäytön ja alueiden käytön suunnittelu. Kylät kaupungissa -keskustelufoorumin tavoitteena on toimia keskustelun herättäjänä myös tässä asiassa sekä jakaa tietoa asiasta.

Yleisölle avoimen tapahtuman runkona on kolmen asiantuntija-alustuksen kokonaisuus. Tapahtuman loppupuolella kokoontuu karkkilalaisten yhdistystoimijoiden sekä yrittäjien paneeli pohtimaan, mitä paikallinen yhteistyö voisi olla Karkkilassa. Keskustelujen lisäksi Konepajahallista on varattu tilaa yhdistysten, yhteisöjen ja kaupungin eri toimialojen ja palvelualueiden esittäytymiselle.

Keskustelufoorumin aikataulu ja ohjelma

Lisätietoja tapahtumasta ja sen ohjelmasta viestitään järjestäjien some-kanavissa, Karkkilan kaupungin kanavissa ja paikallisilla keskustelufoorumeilla sekä paikallislehti Karkkilaisessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

ArkMuoto 2024 -päätapahtuma: Hyvässä tilassa

21.05.2024 13:00–18:30

Uusi paikallinen -julkistustilaisuus

29.05.2024 13:15–04:30

Morbus Aboensis – kaupunkimaiseman muutos 1960-luvulta nykypäivään

12.06.2024 17:00–19:00

Maisema-arkkitehtuuripäivä 2024

04.10.2024–05.10.2024