Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Helsinki

Järjestäjä

Lux Helsinki

Lux Helsinki 2024

Helsingin kaupunki, joka on kuvattu hiilidatan näkökulmasta.

Teemu Lehmusruusu / LUX Helsinki

Lux Helsinki on vuosittain järjestettävä valofestivaali, joka esittelee monipuolisesti valotaiteen eri muotoja ympäri Helsinkiä. Festivaalin teema on tänä vuonna ”Tiedettä taiteesta”. Teokset ovat avoinna päivittäin klo 17–22. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta Korkeasaareen on erillinen pääsymaksu.

Lux Helsinki -valotaidefestivaali tuo tänä vuonna yhteen tiedettä ja taidetta. Helsingin tunnetuimpien rakennusten lisäksi ohjelmaan on valikoitu myös vähemmän tuttuja sijainteja. Teoksia nähdään Helsingin ydinkeskustassa, Hietaniemen hautausmaalla, kulttuurikeskuksissa ja Korkeasaaren eläintarhassa.

Archinfon poimintoja Lux Helsingistä 2024

CO-CARBON-hankkeen tutkimusdataan perustuva kokeellinen dokumenttielokuva Keuhkot Esplanadin puistossa. Hanke lisää kansalaisten tietoisuutta kaupunkiluonnon hiilinieluista ja muista ekosysteemipalveluista. Dokumenttielokuvan on tehnyt Robert Fusco ja Teemu Lehmusruusu yhteistyössä Helsingin yliopiston Ilmakehätieteiden keskus INARin ja Aalto-yliopiston kanssa. Lue lisää CO-CARBON-hankkeesta ja sen suosituksista tästä linkistä.

Narinkkatorilla on nähtävissä VOUW-designstudion City Gazing Helsinki. Paikkasidonnainen valotaideinstallaatio näyttää, miten Helsinki on kehittynyt viimeisen sadan vuoden aikana avaruudesta katsottuna. Teos näyttää kaupungin tieverkoston kehityksen ainutlaatuisella tavalla.

Lue lisää Lux Helsingistä tästä linkistä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Monika Sosnowskan arkkitehtonista kuvanveistoa EMMAssa

06.03.2024–15.12.2024

Huussi Water Pressure – Designing for the Future -näyttelyssä

15.03.2024–13.10.2024

Sävelten arkkitehtuuria – Villa Kokkonen kotina

07.04.2024–31.08.2024

FIX: Huolla ja korjaa

26.04.2024–31.12.2024