Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Helsingin kaupungintalo
Pohjoisesplanadi 11–13, Sofiankatu 1, Helsinki

Järjestäjä

Taiteilijat O, SAFA ja SIO

Ilmoittaudu tästä

Voit ilmoittautua kaikkiin ArkMuoto-päätapahtumiin samalla ilmoittautumislomakkeella.

Materiaalipohjainen taide julkisessa tilassa

""

Taiteilijat O:n jäsentaiteilijat esittelevät sisustusarkkitehdeille, arkkitehdeille ja muille taiteen ostajille julkiseen tilaan sopivaa ja sijoittuvaa taidettaan. Alustuksen aiheeseen pitää Anna Rikkinen ja HAM:n asiantuntija.

Seuraa tapahtumaa verkossa


Taide kuuluu oleellisena osana sivistyneeseen yhteiskuntaan ja vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiimme. Ihminen on taiteen näkijä ja kokija, ja taidetta tilaan valitsevalla sisustusarkkitehdilla tai arkkitehdilla on siten tärkeä rooli myös kulttuurihyvinvoinnin edistäjänä. Rakennettuun tilaan sijoitettu visuaalinen taide vaikuttaa paitsi tilan viihtyisyyteen ja kiinnostavuuteen, se nostaa myös tilan arvoa ja edesauttaa sen hahmottamisessa.

Tekstiiliä, keramiikkaa, lasia ja muita materiaaleja lähtökohtanaan käyttävät ammattitaiteilijat esittelevät sisustusarkkitehdeille, arkkitehdeille ja muille taiteen ostajille julkiseen tilaan sopivaa ja sijoittuvaa taidettaan. Tilaisuudessa myös verkostoidutaan eri ammattiryhmien välillä, tutustutaan ja opitaan vastavuoroisesti. Taiteen ostaja hahmottaa uusia mahdollisuuksia ja saa ideoita erityyppisen taiteen sijoittamisessa tiloihin, ja taiteen tekijä taas kasvattaa ymmärrystään siitä, mitkä asiat erityisesti kiinnostavat taiteen tilaajaa ja mitkä tekijät vaikuttavat taiteen sijoittamisen ratkaisuihin ja itse ostopäätökseen.

Ohjelma

  • Ornamon taiteen asiantuntija Anna Rikkisen alustus materiaalipohjaisen taiteen käytöstä julkisessa tilassa
  • Konservaattori Polina Semenova/ Arkkitehti Klas Fontell, HAM Helsingin taidemuseo: 
    taiteen tilaajan/ostajan näkökulma julkisen taiteen hankintaan
  • tilaisuuteen osallistuvien taiteilijoiden esitykset
  • tutustuminen syvemmin kuhunkin taiteilijaan ja hänen tuotantoonsa sekä osaamiseen ja ideoihin tekemisen pohjalla taiteilijan “ständillä” sähköisen tai fyysinen portfolion avulla.

Taiteilijat O on materiaalipohjaisen taiteen ammatillinen järjestö, ja tilaisuuteen osallistuvat sen jäsentaiteilijat Reetta Hiltunen, Soile Hovila, Laura Isoniemi, Katja Kotikoski, Laura Merz, Camilla Moberg, Laura Pehkonen, Irina Pått, Inni Pärnänen, Kirsti Taiviola ja Virpi Vesanen-Laukkanen.

Tilaisuus on avoin kaikille, ennakkoilmoittautuminen toivottavaa. Kahvitarjoilu.

Tapahtuma on osa Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien päätapahtumasarjaa Helsingin kaupungintalolla.


Taiteilijat O ry (Konstnärerna O rf) on vuonna 2006 perustettu taideteollista ja materiaalipohjaista nykytaidetta edistävä, ammatillinen ja valtakunnallinen taiteilijajärjestö. Järjestöön kuuluu yli 160 Ornamo ry:n ammattitaiteilijaa, jotka käyttävät mm. keramiikkaa, tekstiiliä, puuta, paperia, lasia, metallia taiteensa lähtökohtana tai ilmaisumuotona.


Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Aalto LASER Talk

07.06.2023 17:00–19:30

Keskustelutilaisuus Keravan paikallisapolista

13.06.2023 16:00–18:00

Apoli-päivä 2023

29.09.2023 13:00–16:00