Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

verkossa
verkossa, verkossa

Järjestäjä

Ympäristöministeriö, Archinfo, RTS, University of Porto, Aalto yliopisto, BEDA

New European Bauhaus Goes Digital

Tapahtuman kuvituskuva

Kansainvälinen New European Bauhaus Goes Digital tapahtuma keskittyy digitaalisuuden merkitykseen ja mahdollisuuksiin arkkitehtuurissa, suunnittelussa ja taiteissa. Tilaisuus on Ympäristöministeriön Ryhti-hankkeen järjestämä. Archinfo toimii tapahtuman kumppanina.

Tapahtumassa luovan alan tekijät pääsevät oppimaan ja keskustelemaan siitä, millaisia kulttuurisia vaikutuksia systeemisellä muutoksella on suunnittelualoille, mitä mahdollisuuksia digitalisoitunut tulevaisuus tuo tai miten yhdistämme tekoälyn ja luovat alat. Teemaan johdattavat kiinnostavat kansainväliset keynote-puheenvuorot:

Lisa Lang on eurooppalainen yrittäjä ja innovaattori sekä ElektroCouturen ja ThePowerHouse Agencyn perustaja. Hän oli Euroopan Forbesin Top 50 Women in Tech -listalla vuonna 2018.

Martha Tsigkari on osakas Foster + Partnersilla. Hän on arkkitehtuurin sekä insinööri- ja tietojenkäsittelytieteen moniosaaja ja työskentelee mm. tietokoneavusteisen suunnittelun, koneoppimisen ja optimoinnin parissa.

Refik Anadol on mediataiteilija ja koneälyn estetiikan edelläkävijä. Hän käyttää materiaalinaan ympäröiviä datavirtoja tarjoten uusia näkökulmia rakennettuun ympäristöön vaikuttavien teostensa kautta.

Tapahtumassa nähdään myös konkreettisia ideoita, konsepteja, prototyyppejä tai hypoteeseja niin kutsutuissa demohuoneissa. Demohuoneissa osallistujat pääsevät näkemään tuoreita ja nokkelia datalähtöisiä innovaatiota, jotka liittyvät elinympäristöihimme: Demohuoneiden teemat ovat kaupungit ja naapurustot, rakennukset, käyttäjälähtöinen suunnittelu ja materiaalivirrat. Esittelijät on valittu haun kautta.

Tutustu keynote-puhujiin ja demoesittelijöihin tästä

Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä Rakennustietosäätiö RTS:n, Aalto yliopiston, Porton yliopiston ja Bureau of European Design Associations BEDAn kanssa.

Tilaisuus linkittyy Euroopan komission Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitteeseen, jonka tavoitteena on tuoda yhteen taiteen, kulttuurin, sosiaalisen osallisuuden, tieteen ja teknologian näkökulmia kauniiden, kestävien ja osallistavien ympäristön rakentamiseen. Keväällä 2021 Archinfo oli järjestämässä yhteispohjoismaisia New European Bauhaus -tapahtumia ja koosti tilaisuuksien työpajojen aineiston Euroopan komission aloitteen co-design vaiheen tueksi.

Tutustu yhteispohjoismaisiin New European Bauhaus -tilaisuuksiin ja niistä koostettuun raporttiin tästä.

Lue lisää Euroopan komission New European Bauhaus -aloitteesta tästä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Morbus Aboensis – kaupunkimaiseman muutos 1960-luvulta nykypäivään

12.06.2024 17:00–19:00