Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

verkossa
online, verkossa

Järjestäjä

Ympäristöministeriö, Archinfo, Pohjoismaiden ministerineuvosto, Aalto-yliopisto, Nordic Historic Wooden Towns’ Network

Nordic co-design: New European Bauhaus. Wood Architecture and Design

Tapahtuman kuvituskuva

Pohjoismaiset arkkitehdit, taiteilijat, suunnittelijat, insinöörit, tutkijat, yrittäjät, opiskelijat ja kaikki kiinnostuneet on kutsuttu luomaan yhdessä pohjoismaista näkökulmaa puuarkkitehtuuriin ja -muotoiluun Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitetta varten.

Puuta on käytetty läpi ihmiskunnan historian kaikessa aina yksinkertaisista rakennelmista koristeelliseen arkkitehtuuriin. Nykyaikana puusta on tullut avaintekijä, kun tarve ilmastoystävälliselle ympäristölle kasvaa jatkuvasti.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki. Ilmoittautua voi tästä linkistä.

Työpajoja edeltää kaksi mielenkiintoista keynote-puhetta. Hans Sandström on Nordic Historic Wooden Towns’ Networkin hallituksen jäsen ja ICOMOS International Wood Committeen entinen pääsihteeri. Minna Riska on MDH Architectsin perustajaosakas. Toimistolla on runsaasti kokemusta CLT-rakentamisesta, kuten Moholt-opiskelijakylän tiivistämisestä vuosina 2014–2019.

Tietoa tästä ja muista pohjoismaisista yhteissuunnittelutapahtumista löytyy tästä linkistä.

Tule mukaan oppimaan, keskustelemaan ja suunnittelemaan puun roolia arkkitehtuurissa, muotoilussa ja taiteessa. Mitä voimme oppia pohjoismaisesta perinteestä? Mitä tarvitaan kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen? Miten puuarkkitehtuuri- ja muotoilu voi muuttaa asumisen laatua ja luoda laadukkaampia ympäristöjä?

Uusi eurooppalainen Bauhaus on luova aloite, jonka tavoitteena on yhdistää kestävää kehitystä, osallisuutta ja kauneutta. Kyseessä on Euroopan komission alulle laittama ympäristö-, talous- ja kulttuurihanke.

Tapahtuman järjestää ympäristöministeriö yhdessä Archinfon, Pohjoismaiden ministerineuvoston, Aalto-yliopiston ja Nordic Historic Wooden Towns’ Networkin kanssa.