Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Bryssel, Belgia

Järjestäjä

Finimalism

Finimalize this! New European Bauhaus -festivaalilla

Kuvituskuva tapahtumalle.

Archinfon, Finnish Design Infon ja Fashion Finlandin yhteisprojekti Finimalism nähdään mukana huhtikuussa järjestettävällä NEB-festivaalilla Brysselissä.

Finimalism järjestää osana New European Bauhaus -festivaalin ohjelmaa työpajan, joka kutsuu suunnittelijat ja yleisön pohtimaan uusia näkökulmia kestävään, kauniiseen ja innovatiiviseen suunnitteluun. Finimalize this! -työpajassa panelistit käyvät korttipakan kera keskustelua niin suunnittelualoja kutkuttavista kysymyksistä kuin arjen ympäristöistä ja esineistä – ja finimalisoivat ne. Myös yleisö pääsee mukaan keskusteluun.

Peliin hyppäävät mukaan panelistit Matti Kuittinen, Anna Ruohonen ja Jaakko Torvinen. Työpajaa moderoi Finimalism-hankkeen projektipäällikkö Katja Lindroos.

Arkkitehti Matti Kuittinen toimii kestävän rakentamisen professorina Aalto-yliopistolla. Kuittinen tutkii rakennetun ympäristön ilmastovaikutuksia ja resurssitehokkuutta sekä toimii aktiivisesti osana uutta eurooppalaista Bauhaus -verkostoa, joka pyrkii tuomaan arkkitehtuurin ja muotoilun keinot osaksi rakentamisen ilmasto- ja ympäristöhaasteiden ratkaisua.

Anna Ruohonen on yksi tämän hetken tunnetuimmista suomalaisista muotisuunnittelijoista ja Anna Ruohonen Paris -vaatemerkin perustaja. Hän suunnittelee kohtuuhintaista ja kestävää luksusmuotia on-demand-periaateella, tavoitteenaan luoda ajattomia vaatteita ja tuoda kauneutta arkeen.

Jaakko Torvinen on puurakentamiseen erikoistunut arkkitehti. Nykyisin Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksella opettajana työskentelevän Torvisen opinnäytetyö Pikku-Finlandia – Finlandia-talon edustalle rakennettu tilapäinen tapahtumatila – herätti ihastusta niin Suomessa kuin maailmalla.

NEB-Festivaali tuo yhteen toimijoita eri aloilta keskustelemaan Euroopan kestävästä tulevaisuudesta. Festivaali järjestetään samanaikaisesti Brysselissä, satelliittitapahtumissa ympäri Eurooppaa sekä verkossa.