Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Järvenpään taidemuseo
Kirjastokatu 8, Järvenpää

Järjestäjä

Järvenpään taidemuseo

Liput 9/8/4 €, Museokortti tai Kaikukortti

Teemaopastus: Elämää ja taidetta Riihitien ateljeerivitalossa

Kirmo Mikkolan suunnitteleman Riihitien taiteilijatalon poikkileikkauskuva,1967

Arkkitehtuurimuseo

Teemaopastuksella avataan ainutlaatuisen taiteilijoiden talon, Järvenpään Riihitien ateljeerivitalon syntyvaiheita, arkkitehtuuria sekä kerrotaan siellä asuneista taiteilijoista.

Tervetuloa teemaopastukselle Järvenpään taidemuseolle näyttelyyn Elämää ja taidetta Riihitien ateljeerivitalossa su 5.2. klo 13.

Opastuksella kerrotaan ateljeerivitalosta, joka valmistui taiteilijoiden aloitteesta - ja osin myös itse rakentamana - Järvenpään Riihitielle 1967. Miten hanke sai alkunsa ja miksi arkkitehdiksi valikoitui Kirmo Mikkola? Millaiset olivat suunnittelun lähtökohdat ja miten toteutui ajatus elämisen laadusta? Ja millaista taidetta syntyi taiteilijoiden ateljeissa?

Mukana taidenäyttelyssä on yhdeksän taiteilijaa, jotka ovat asuneet eri aikoina Riihitien ateljeerivitalossa. Näyttely esittelee talossa syntynyttä taidetta: maalauksia, veistoksia, keramiikkaa, grafiikkaa ja kuvitustaidetta sekä taiteilijoiden työvälineitä. Lisäksi taiteilijatalon arkkitehtuuria ja elämää siellä valotetaan tarinoin ja valokuvin. Millaiset edellytykset talo ja ympäristö ovat tarjonneet luovuudelle? 

”Parasta oli se, että oli ateljee ja asunto samassa” – Paul Osipow, 2022

Opastuksen kesto n. 45 minuuttia. Opastus järjestetään Järvenpään taidemuseolla.

Liput 9/8/4 €, Museokortti tai Kaikukortti