Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Seuraa tapahtumaa etäyhteydellä

Mitä on kaupunkimuotoilu? -keskustelutilaisuus

Kuvituskuva

Ingressi

Kaupunkimuotoilu on uusi suunta muotoilussa. Sillä tarkoitetaan esimerkiksi syvällisempää käsitystä arkisten asioiden sujuvuudesta ja ymmärrettävyydestä, sekä sopivista tavoista hyödyntää saatua tietoa.

Keskustelua kaupunkimuotoilusta käyvät kaupunkitutkija ja kaupunkimuotoilun opettaja Sara Ikävalko, kansanedustaja Hanna Holopainen, Lappeenrannan kulttuurijohtaja Anu Talka, sekä muotoilija ja Saimaan Muotoiluammattilaiset SAIMA -yhdistyksen puheenjohtaja Kai Hämäläinen.

Mitä on kaupunkimuotoilu? -keskustelutilaisuus lähetetään Eduskunnan Kansalaisinfosta käsin ja sitä voi kuka tahansa seurata suorana Saimaan Muotoiluammattilaiset SAIMA ry:n YouTube-kanavalla

Viime kesänä perustettu Saimaan Muotoiluammattilaiset SAIMA -yhdistys tekee tunnetuksi muotoilun uusinta aaltoa kuten palvelumuotoilua ja luoviin menetelmiin nojaavaa suunnitteluosallisuutta. Yhdistys haluaa myös rohkaista kaikkia ihmisiä kollektiiviseen mielikuvituksen herättelyyn muotoilun avulla. Tällä tavalla voidaan osaltaan vahvistaa lähidemokratiaa ja osallisuuden kokemusta.

Tarkoitustaan varten uusi yhdistys järjestää muun muassa erilaisia tapahtumia, sekä julkaisee keskustelunavauksia, kannanottoja ja mielipidekirjoituksia. Yhdistyksen kotipaikka on Lappeenranta ja toiminta suuntautuu pääasiassa Etelä-Karjalan alueelle.