Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Verkossa

Järjestäjä

Kuopion Muotoiluakatemia

Siirry opi.muotoiluakatemia.fi-oppimisympäristöön

Uusi Aalto – tilasuunnittelua Alvar Aallon jalanjäljillä

Kuvituskuva

Kuopion Muotoiluakatemian opi.muotoiluakatemia.fi-oppimisympäristöä raotetaan Aallon arkkitehtuuria ja tilasuunnittelua käsittelevän aiheen verran Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien ajaksi. Kuopion Muotoiluakatemian verkkosivuilta löytyvää materiaalia voit tutkia itse tai hyödyntää vaikkapa koululuokan kanssa!

Ota piirustuspaperia vierelle, viivoitin hollille ja teroita 6B-lyijykynäsi – on uuden Aallon aika toteuttaa tilasuunnittelua Alvar Aallon jalanjäljillä!

Opi.muotoiluakatemia.fi-oppimisympäristön Alvar Aaltoa ja arkkitehtuuria käsittelevä aihe avataan kaikkien käyttöön Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien ajaksi 1.–5.2.2023. Kuopion Muotoiluakatemian oppimateriaalin mukaan voit suunnitella ja luoda oman tilasuunnitelman perinteisillä tekniikoilla inspiroituen Alvar Aallon arkkitehtuurista. Oppimateriaalia voi käyttää oman opetuksen tukena, osana monialaisia oppimiskokonaisuuksia tai itsenäiseen työskentelyyn.

Opi.muotoiluakatemia.fi-oppimisympäristö mahdollistaa muotoilun opetuksen verkossa. Oppimisympäristön tavoitteena on lisätä muotoiluopetuksen saavutettavuutta. Opi.muotoiluakatemia.fi -oppimisympäristössä voi opiskella muotoilun historiaa, suunnittelua, tekniikoita ja materiaaleja. 

Suomalaisen muotoilun historiaan perustuva sähköinen oppimateriaali muodostuu kahdeksasta kaudesta, joista yksi – Modernismin synty – käsittelee erityisesti Alvar Aaltoa. Jokainen kausi ja aihe alkaa kauden muotoilua ja keskeisiä asioita käsittelevällä johdannolla. Kaudet on jaettu neljään aihekokonaisuuteen, ja esimerkiksi Modernismin synty -kauden aiheita ovat johdanto, viiva, tila, koru ja valo. 

Oppimateriaaleissa kutakin aihetta käsitellään kuuden vaiheen kautta aloittaen motivoinnista, tekniikan teorian esittelystä ja tehtävänannosta edeten suunnittelun kautta toteutukseen ja arviointiin. Kunkin aiheen oppimateriaali on suunniteltu käytettäväksi kolmelle opetuskerralle (3 x 2,5-3 h).

Oppimisympäristöstä löydät ohjeet materiaalin käyttämiseen, taustaa käsiteltävästä aiheesta, esimerkin ajankäytöstä ja opetuskertojen rakenteesta, tarvittavat välineet ja materiaalit sekä lisämateriaalia oppimateriaalin tueksi. Muotoile, luo ja opi uutta!


Sinua saattaisi kiinnostaa myös

ArkMuoto 2024 -päätapahtuma: Hyvässä tilassa

21.05.2024 13:00–18:30