Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Verkossa

Järjestäjä

Järvenpään museopalvelut

Katso virtuaalikierros

Virtuaalikierros Villa Kokkosessa

Kuva huoneesta, jossa puiset seinät ja eri korkuiset ikkunat.

Järvenpään taidemuseo / Mikhail Olykainen

Lähde virtuaaliselle kierrokselle Alvar Aallon suunnittelemaan taiteilijakoti Villa Kokkoseen Järvenpään Vanhankylänniemeen!

Miltä näyttää Alvar Aallon suunnittelema taiteilijakoti? Millainen on talon sisustus? Videokierroksella pääset tutustumaan Villa Kokkoseen oppaiden seurassa ja tutkimaan talon kiehtovia yksityiskohtia.

Villa Kokkonen valmistui vuonna 1969 kodiksi ja työtilaksi säveltäjä Joonas Kokkoselle (1921–1996). Taiteilijakoti Kokkonen on kansainvälisesti todellinen harvinaisuus, sillä se on yksi harvoista toteutuneista Alvar Aallon yksityiskäyttöön suunnittelemista rakennuksista.

Järvenpään Vanhankylänniemessä sijaitseva puurakenteinen, valoisa moderni rakennus on suunniteltu säveltäjä Kokkosen kodiksi ja työtilaksi. Voidaankin sanoa, että rakennus ikään kuin kietoutuu viuhkamaisesti äänieristetyssä työhuoneessa olevan flyygelin ympärille. Myös huonekalut ovat enimmäkseen Artekin ja Alvar Aallon varta vasten Villa Kokkosta varten suunnittelemia yksittäiskappaleita. Sisustuksessa on myös käytetty joitakin Joonas Kokkosen kuuluisimman teoksen, Viimeiset kiusaukset -oopperan lavasteita.

Video on julkaistu säveltäjä-akateemikko Joonas Kokkosen 100-vuotisjuhlan kunniaksi, jota vietettiin Järvenpäässä 8.–14.11.2021 kokonaisen viikon ajan laajan ohjelman voimin. Kokkosen syntymästä tuli kuluneeksi 100 vuotta lauantaina 13.11.2021.

Videon on tuottanut Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalvelut yhteistyössä Järvenpään museopalveluiden kanssa. 

Video on katsottavissa Järvenpään kaupungin Youtube-kanavalla tästä linkistä.

Ilmainen, ei vaadi ilmoittautumista.


Sinua saattaisi kiinnostaa myös

ArkMuoto 2024 -päätapahtuma: Hyvässä tilassa

21.05.2024 13:00–18:30