Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

verkossa

Järjestäjä

Järvenpään taidemuseo

Virtuaalikierros Villa Kokkosessa

tumma puurakenteinen rakennus talvisessa maisemassa

Järvenpään taidemuseo / Mikhail Olykainen

Astu Alvar Aallon suunnittelemaan taiteilijakoti Villa Kokkoseen virtuaaliopastuksella!Miltä näyttää Alvar Aallon suunnittelema taiteilijakoti? Millainen on talon sisustus ja miten talon arkkitehtoniset ratkaisut tukevat säveltäjän työtä? Videokierroksella pääset tutustumaan Villa Kokkoseen oppaiden seurassa ja tutkimaan talon kiehtovia yksityiskohtia.

Villa Kokkonen valmistui vuonna 1969 kodiksi ja työtilaksi säveltäjä Joonas Kokkoselle (1921–1996). Taiteilijakoti on kansainvälisesti todellinen harvinaisuus, sillä se on yksi harvoista toteutuneista Alvar Aallon yksityiskäyttöön suunnittelemista rakennuksista.

Järvenpään Vanhankylänniemessä sijaitseva puurakenteinen, valoisa moderni rakennus on suunniteltu säveltäjä Kokkosen kodiksi ja työtilaksi. Voidaankin sanoa, että rakennus ikään kuin kietoutuu viuhkamaisesti äänieristetyssä työhuoneessa olevan flyygelin ympärille. Myös huonekalut ovat enimmäkseen Artekin ja Alvar Aallon varta vasten Villa Kokkosta varten suunnittelemia yksittäiskappaleita. Sisustuksessa on myös käytetty joitakin Joonas Kokkosen kuuluisimman teoksen, Viimeiset kiusaukset -oopperan lavasteita.

Vuonna 2023 Villa Kokkonen on peruskorjauksen takia kiinni yleisöltä. Rakennusta remontoidaan museokäyttöön syksyllä 2023 alkaneessa remontissa. Virtuaalinen opastus on ainutlaatuinen mahdollisuus kurkistaa sisälle Alvar Aallon ja Joonas Kokkosen yhteistyönä syntyneeseen kokonaistaideteokseen!