Takaisin artikkeleihin

A&DO Labra avautunut yleisölle Tampereella

Lapsia katselemassa näyttelytekstejä.

kuva: Risto Musta

A&DO Labra jatkaa valtakunnallista kiertoaan Tampereella, jossa kontit ovat asettautuneet Finlaysonin alueelle, Väinö Linnan aukiolle. Monipuolinen ohjelma kutsuu eri ikäiset kävijät mukaan arkkitehtuurin ja muotoilun teemojen äärelle 25.4.–22.5.

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteinen A&DO Labra on kahteen merikonttiin rakennettu näyttely ja oppimisympäristö, jossa tutustutaan hyvän lähiympäristön teemoihin sekä arkkitehdin ja muotoilijan työhön. Näyttelyssä esille nousevat museoiden kokoelmaesineiden rinnalla paikalliset esimerkit arkkitehtuurista ja muotoilusta.

”A&DO Labran konsepti nostaa museoiden kokoelmaesineiden lisäksi esille kunkin vierailupaikkakunnan arkkitehtuuria ja muotoilua. Valinnat paikallisista nostoista tehdään yhteistyössä vastaanottavan paikkakunnan ihmisten, yhteisöjen ja organisaatioiden kanssa. Oli mielenkiintoista ja hienoa kuulla tamperelaisten ajatuksia paikallisesti merkityksellisestä arkkitehtuurista ja muotoilusta.” sanoo Designmuseon museolehtori ja A&DO Labran vastaava tuottaja Hanna Kapanen.

Yhteistyö Tampereen kaupungin toimijoiden kanssa alkoi A&DO:n järjestämällä paneelikeskustelulla Tampereen TAD Weekillä 7.10.2020. A&DO –hankkeen tavoitteiden mukaisesti Labra-näyttelyn yhteydessä tehdään työtä myös paikallisen arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen parissa. Tampereella se toteutuu yhteistyössä Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelman kanssa, kun noin 40 luokallista Taidekaari-uransa aloittavia esikoululaisia pääsee vierailemaan A&DO Labrassa tänä keväänä.

A&DO Labra -näyttelyn konseptiin kuuluu lisäksi paikallinen tapahtumallisuus. Tampereella Labra on avoinna kaikille kaupunkilaisille arki-iltapäivisin ja viikonloppuisin. Ohjelmaan sisältyy avoimia opastuksia ja erilaisia kierroksia yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Muotoilun ja hyvän lähiympäristön teemoihin linkittyvät esimerkiksi Työväenmuseo Werstaan kesällä 2022 avatun Teollisuusmuseon kierrokset sekä Finlaysonin alueen pääpuutarhuri ja vihersuunnittelija Santeri Urhosen tehdaspuutarhakierrokset. Tämän lisäksi senioreille on suunniteltu erityistä ohjelmaa ja näyttelyyn pääsee tutustumaan myös online-kierroksella.

Aukioloajat

A&DO Labra on avoinna yleisölle 25.4.–22.5.2022
ma–pe klo 13–16
la–su klo 11–17

Avoimet yleisöopastukset 30.4.–22.5.
lauantaisin ja sunnuntaisin klo 14–15

Vapaa pääsy