Takaisin artikkeleihin

Alakoululaiset valitsevat arkkitehtuurin!

IMG_3939

Puolimatkan koulun veso-päivän työpajoissa otettiin tuntumaa kaupunkisuunnitteluun, erilaisiin tiloihin ja tilasarjoihin, kolmioihin perustuviin rakenteisiin sekä omaan kouluun kaikilla aisteilla ja eri näkökulmista. Kuva Jaana Räsänen.

Syksyllä 2016 Puolimatkan koulussa Hyvinkäällä lähtee kaksi arkkitehtuurin valinnaisaineryhmää löytöretkelle niin menneisiin ja nykyisiin kuin tulevaisuuden mielikuvituksellisiin rakennettuihin ympäristöihin. Alakoululaisia kiinnostaa luova oppiminen ideoinnin, suunnittelun sekä pienoismallien ja majojen rakentelun merkeissä.Parillekymmenelle innostuneelle opettajalle tarjottiin veso-päivän koulutuksella eväitä arkkitehtuurin opetukseen. Koulutuksessa perehdyttiin arkkitehtuurikasvatuksen tavoitteisiin, arkkitehtuurin peruskäsitteitiin ja kestävän kehityksen näkökulmiin sekä arkkitehtuurin ja eri oppiaineiden välisiin yhteyksiin. Iltapäivän aikana virisi jo hienoja ideoita monialaisten oppimiskokonaisuuksien toteuttamiseen.Kouluttajat Eeva Astala, Niina Hummelin, Pihla Meskanen ja Jaana Räsänen odottavat jo suurella mielenkiinnolla, mitä syksy tuo tullessaan. He ovat opettajien tukena myös ensimmäisten sisältökokonaisuuksien suunnittelussa ja opetuksen käynnistämisessä.[divider][caption id="attachment_8243" align="aligncenter" width="1600"]IMG_3880 Opettajat aistikävelyllä kannat katossa. Kuva Niina Hummelin.[/caption][divider]
Yhteistyössä:
Puolimatkan koulu & Arkkitehtuurin tiedotuskeskus & Lasten ja nuorten Arkkitehtuurikoulu Arkki & Taiteen edistämiskeskuksen arkkitehtuurin läänintaiteilija.

Jaa tämä artikkeli