Takaisin artikkeleihin

Vuoden 2023 Apoli-päivä järjestetään syyskuussa Tampereella – ilmoittaudu mukaan!

DL: 21.09.2023

Punatiilinen teollisuusrakennuskompleksi vesiputouksen äärellä.

Laura Vanzo / Visit Tampere

Apoli-päivää vietetään tänä vuonna 29. syyskuuta osana Tampereen arkkitehtuuri ja designviikon, TAD Weekin, ohjelmistoa. Päivän ohjelma on nyt julkistettu.

Nyt toista kertaa järjestettävän Apoli-päivän teemana on paikallinen arkkitehtuuripolitiikka ja paikallisapolien eri tasot, muodot ja toimijat.

Suomen arkkitehtuuripoliittinen ohjelma Kohti kestävää arkkitehtuuria (apoli) luo suuntaviivat toimille, joiden avulla arkkitehtuuri tukee ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävän yhteiskunnan rakentumista. Apolin tavoitteena on tarjota jokaiselle mahdollisuus elää hyvässä ja inhimillisesti arvokkaassa ympäristössä. Apoli painottaa laadukkaan ja kestävän rakennetun ympäristön merkitystä hyvinvoinnille, elämänlaadulle ja kestävälle kehitykselle.

Vuosittain järjestettävä Apoli-päivä tuo apolin toteuttamisen kannalta keskeiset toimijat yhteen verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksiaan. Tampereella järjestettävä toinen Apoli-päivä tuo esiin paikallisten toimenpiteiden tärkeyden arkkitehtuuripolitiikassa. Sosiaalisesti, ekologisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti kestävä arkkitehtuuri lähtee paikallisten vahvuuksien, erityispiirteiden ja identiteettien huomioimisesta. Apoli-päivä on myös osa Tampereen päivän ohjelmakokonaisuutta.

Keskustelua paikallisuudesta vauhdittaa vuonna 2023 julkaistu Tampereen arkkitehtuuriohjelma, johon voi tutustua täältä.

Keskusteluosuuden jälkeen järjestetään lyhyt kävelykierros Tampereen uusiin arkkitehtuurikohteisiin arkkitehti Eeva Korhosen johdolla. Kävelykierros päättyy Kulttuuritalo Laikkuun, jossa tutustutaan Reima Pietilä 100 vuotta -näyttelyihin. Päivän päätteeksi on mahdollista osallistua myös Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon avajaisiin. 

Tutustu tarkempaan ohjelmaan tästä linkistä.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Tutustu TAD Weekin (29.9.–6.10.) muuhun ohjelmaan täältä.