Takaisin artikkeleihin

Apoli2020-ohjelmatyön kolmannessa työpajassa pohditaan kansainvälisyyden edellytyksiä

22 aalto pavilion 2018 scaled

Arkkitehtuuripoliittinen apoli2020-ohjelmatyö määrittelee arkkitehtuurin suuntaviivoja tulevalle vuosikymmenelle. Apoli2020:n kolmas sidosryhmätyöpaja käsittelee suomalaisen arkkitehtuurin menestystekijöitä kansainvälisillä markkinoilla.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja ympäristöministeriö asettivat keväällä 2019 työryhmän työstämään uutta arkkitehtuuripoliittista apoli2020-ohjelmaa. Ohjelmatyössä otetaan huomioon tulevaisuuteen vaikuttavat muutostekijät, niiden vaikutukset rakennettuun ympäristöön sekä miten arkkitehtuurin keinoin voidaan vastata ja vaikuttaa näihin muutostekijöihin. Uuden arkkitehtuuripoliittisen ohjelmaehdotuksen on määrä valmistua lokakuussa 2020.

Ministeriöiden johtamaa ohjelmaa työstetään työryhmän lisäksi neljässä sidosryhmille suunnatussa työpajassa, jotka käsittelevät ilmastoa ja resursseja, elämäntapojen murrosta, kansainvälisyyttä sekä kasvatusta ja koulutusta.

Kolmas, Kansainvälisyys-teemainen apoli2020-työpaja pureutuu arkkitehtuurin kansainvälisyyden edellytyksiin, kuten suomalaisen arkkitehtuurin tunnettuuteen, kilpailukykyyn ja vientiin, arkkitehtuuriin ja kulttuurimatkailuun sekä kansainväliseen yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen. Työpajan tavoitteena on kerätä ajatuksia kansainvälisyyden mahdollistajista niin kotimaassa kuin Suomen ulkopuolellakin.

Työpaja koostuu työpajatyöskentelyn lisäksi asiantuntijapuheenvuoroista, jotka tarjoavat eri näkökulmia suomalaisen arkkitehtuurin kansainvälisyyteen.

Apoli2020 Kansainvälisyys -työpaja
Ti 25.2.2020 klo 12–16
Opetus- ja kulttuuriministeriö,
Meritullinkatu 1, Helsinki

Kiinnostuitko? Työpajassa on vielä muutama paikka vapaana. Ilmoittautuminen ja lisätiedot:

Heini Lehtinen
Asiantuntija, Archinfo
heini.lehtinen@archinfo.fi

Jaa tämä artikkeli