Takaisin artikkeleihin

Archinfo täyttää pyöreitä vuosia

Kellansävyinen kuva, jossa kaadetaan kuohuviiniä lasiin, päällä logoteksti "Archinfo 10 years"

Archinfo

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo aloitti toimintansa vuonna 2013. Kymmenvuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaisemme koko vuoden kestävän juttusarjan, jossa palautellaan mieliin, mihin tiedotuskeskuksen toiminta on eri vuosina painottunut ja ketkä ovat olleet siihen vaikuttamassa.

Teksti: Miina Jutila

Archinfoa ylläpitävä yhdistys Arkkitehtuurikeskus ry perustettiin vuonna 2012, ja tiedotuskeskus aloitti toimintansa seuraavana vuonna. Yhdistyksen perustajajäseniä olivat Suomen arkkitehtuurimuseo, Alvar Aalto -säätiö, Suomen arkkitehtiliitto SAFA, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL ja Rakennustietosäätiö, jotka kaikki edelleen ovat yhdistyksen jäseniä ja läheisiä yhteistyökumppaneita.

Archinfo syntyi kahdeksanneksi opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaksi taiteen tiedotuskeskukseksi. Muut seitsemän olivat FILI – Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus, Music Finland, Sirkuksen tiedotuskeskus, Suomen elokuvasäätiö, Tanssin tiedotuskeskus, Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) ja Visuaalisen taiteen keskus Frame. Nyt tiedotuskeskuskenttä on taas muuttunut, kun sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskukset ovat tämän vuoden alussa yhdistyneet ja viime syksynä perustettu muotoilun tiedotuskeskus Finnish Design Info aloittaa vuoden aikana toimintansa.

Helmikuussa julkaistavassa juttusarjan ensimmäisessä osassa Archinfon perustamisesta vuoteen 2016 toiminnanjohtajana toiminut Tiina Valpola kertoo, miten arkkitehtuurille saatiin synnytettyä oma tiedotuskeskuksensa ja mihin tarpeeseen se perustettiin. Kuulemme myös, miksi Archinfosta tuli Archinfo.

Koko vuoden jatkuvassa juttusarjassa tarkastellaan, mitä Archinfossa on vuosien varrella tehty, miten tiedotuskeskus on kymmenessä vuodessa kehittynyt ja ovatko sen tavoitteet ja toimintaympäristö muuttuneet. Menneisiin vuosiin kurkistetaan vaihtuvien painopisteiden, tärkeimpien hankkeiden ja Archinfon toiminnassa mukana olleiden ihmisten näkökulmista. Juttusarja julkaistaan kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä sekä Archinfon verkkosivuilla.

Haluatko kertoa jonkin oman muistosi tai anekdootin Archinfon toiminnasta – tai kenties onnitella 10-vuotista tiedotuskeskusta? Lähetä meille viesti tästä.