Takaisin artikkeleihin

Arkkitehti tai maisema-arkkitehti, kerro meille kestävää luontomatkailua tukevista suunnittelukohteista!

Puinen nuotiokatos metsän keskellä, katoksessa palaa nuotio, jonka äärellä istuu kaksi ihmistä.

Arkkitehti Malin Moision suunnittelema Kirkkokiven laavu Kintulammin luonnonsuojelualueella. kuva: Julia Kivelä

Yhteispohjoismainen hanke kokoaa hyviä esimerkkejä pohjoiseen luontoon suunnitelluista infrastruktuureista ja rakenteista.

Pohjoismaisen ministerineuvoston Design in Nordic Nature -hanke kokoaa hyviä esimerkkejä arktisen alueen luontomatkailun infrastruktuuri- tai muista julkisessa käytössä olevista kohteista. Sustainable Tourism in the North -kattohankkeeseen sisältyvä pohjoisen luonnon design-atlas pyrkii identifioimaan toimivia suunnitteluratkaisuja ja -strategioita kestävän luontomatkailun ja luontokokemuksen edistämiseksi ja hyvien käytäntöjen jakamiseksi.

Atlas esittelee nykyarkkitehtuurin ja -muotoilun esimerkkikohteita eri mittakaavoissa, infrastruktuurihankkeista ja aluesuunnitelmista yksittäisiin rakenteisiin, kuten katoksiin, penkkeihin tai opasteisiin. 

Hankkeen puitteissa kootaan myös tietoja pohjoisen alueen rakennus- ja kulttuuriperinnöstä sekä olemassa olevista säädöksistä ja strategioista, jotka ohjaavat luontomatkailua tukevaa rakentamista. Iceland Design Centerin koordinoiman Design in Nordic Nature -hankkeen Suomen osuuden koostaa Archinfo.

Kerro meille suunnittelemastasi tai tiedossasi olevasta luontomatkailua tukevasta kohteesta. Lähetä lyhyt kuvaus ja kuva tai linkki 30.10. mennessä osoitteeseen editor@archinfo.fi.

Julkaistavaksi valitaan ensisijaisesti kohteita, jotka ovat kaikkien vapaasti ja veloituksetta käytettävissä, mutta myös luonnon ja käyttäjät erityisen hienosti huomioivia kaupallisia kohteita voi ehdottaa. Pääpaino hankkeessa on arktisessa alueessa, mutta valikoimaan voidaan tapauskohtaisesti sisällyttää myös eteläisemmässä Suomessa sijaitsevia kohteita. Archinfo valitsee julkaistavat kohteet yhdessä Iceland Design Centerin kanssa.