Takaisin artikkeleihin

Arkkitehtuurimuseon kesäkouluissa 16–20-vuotiaat nuoret pohtivat arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön kysymyksiä

Kuva työpöydästä, jonka päällä on pinossa post-it lappuja, sakset, yliviivaustusseja, teippejä ynnä muuta.

Kuva: Ida Uotila, MFA

Avoimen haun kautta mukaan Fill This Space -kesäkouluun on tänä vuonna valittu kolmekymmentä osallistujaa. Osallistuminen on nuorille maksutonta.

Arkkitehtuurimuseo järjestää kesällä 2021 kolme viikon pituista arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön kesäkoulua 16–20-vuotiaille nuorille. Fill This Space Summer Schoolin osallistujat pohtivat arkkitehtuuriin ja rakennettuun ympäristöön liittyviä kysymyksiä yhdessä ammattilaisten ja arkkitehtiopiskelijoiden kanssa. Viikon aikana käsiteltävät sisällöt, vierailijat ja retket suunnitellaan osallistujien oman mielenkiinnon pohjalta. 

Arkkitehtuurimuseon ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva Studio avaa kesäkoulutoiminnan prosessia koko kesän ajan. Koululaisten käytössä oleva tila toimii paitsi paikkana työskentelylle myös yleisön suuntaan avautuvana näyttelynä. Tila muuttuu ja täydentyy nuorten käsissä vähitellen. 

Arkkitehtuurimuseo järjestää Fill This Space Summer School -kesäkoulut yhdessä You Tell Me -kollektiivin ja koulutuskumppanien kanssa. Arkkitehtiopiskelijoiden kollektiivin tavoitteena on edistää ajattelutavan muutosta rakentamisen alalla vertaisoppimista hyödyntäen.  Archinfo on yksi kesäkoulun koulutuskumppaneista.

Kesäkoulun keskiössä on monisukupolvinen oppiminen sekä arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön tarkastelu kriittisesti, ilmiöpohjaisesti ja kokemuksellisesti. Maksuttomuus lisää pääkaupunkiseudun 16–20-vuotiaiden yhdenvertaisia mahdollisuuksia pohtia arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön kysymyksiä ohjatusti.

Jaa tämä artikkeli