Takaisin artikkeleihin

Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 1.–4. helmikuuta – tapahtumahaku on nyt avattu

Nainen katsoo sisääntuloaulasta lasiovien läpi saliin.

Salla Bedard / MFA

Helmikuussa 2024 neljättä kertaa järjestettävä ArkMuoto-festivaali kutsuu arkkitehtuurin ja muotoilun alojen toimijat järjestämään yleisötapahtumia, näyttelyitä, keskusteluja ja muuta innostavaa ohjelmaa yhteiseen valtakunnalliseen ohjelmistoon.

Teksti: Miina Jutila

Viime helmikuiseen Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien ohjelmistoon osallistui yli 50 tapahtumaa eri puolilla Suomea. Seuraavaa ArkMuoto-festivaalia vietetään 1.–4.2.2024 teemalla “Hyvässä tilassa”. Teemalla halutaan nostaa esiin arkkitehtuurin ja muotoilun merkitys hyvinvoivan yhteiskunnan rakentamisessa.

Suunnittelualojen toimijat kutsutaan avoimella ohjelmahaulla ideoimaan ja järjestämään tapahtumia valtakunnalliseen ohjelmistoon. Tapahtumat voivat olla keskustelutilaisuuksia, näyttelyitä, opastettuja kierroksia, työpajoja, elokuvaesityksiä – tai mitä vain kaikille avointa ohjelmaa, joka liittyy rakennettuun ja muotoiltuun ympäristöömme sekä hyvinvointiin.

Mitä aiemmin tapahtuma ilmoitetaan mukaan ohjelmistoon, sitä paremmin se ehtii saada näkyvyyttä. Tässä vaiheessa tapahtumatiedot voivat vielä olla alustavia. Ilmoittautumisia toivotaan 31.10. mennessä, mutta viimeinen ilmoittautumispäivä on 3. tammikuuta.

Ilmoita tapahtuma tästä

  

ArkMuoto-logo

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät tekee tunnetuksi suunnittelualojen merkitystä sosiaalisesti, ekologisesti, taloudellisesti ja esteettisesti kestävän ympäristön luomiselle. Tapahtuma tarjoaa alustan, yhteisön ja temaattisen kokonaisuuden erilaisille toimijoille tuoda omaa, yhteistä tavoitetta tukevaa viestiään esiin. Tapahtumalla korostetaan erityisesti arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen ja elinikäisen oppimisen merkitystä.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät tukee sisäministeriön suositusta liputtaa Alvar Aallon syntymäpäivänä 3. helmikuuta suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun kunniaksi. Tapahtumasta vastaavat Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Finnish Design Info, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Alvar Aalto -säätiö, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, Ornamo, Sisustusarkkitehdit SIO, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL ja Rakennustietosäätiö RTS.